Nu #dezbatere – neanaliza de hashtag

geoana+basescu_b

sursa foto

Îmi trimisese aseara Ioana un tweet – să fac analiza de hashtag la #dezbatere pe Twitter. Asta pentru că nu am participat activ la ea, nu m-am uitat la televizor la dezbatere, nu am citit despre dezbatere pe Twitter, eram într-o ședință mai interesantă decât dezbaterea asta.

Întreadevăr, hashtagul a bătut toate recordurile de audiență pe Twitter, cu cele peste 6500 de mesaje și faptul că #dezbatere a ajuns trending topic pe Twitter. S-au făcut și sondaje, cu twitterimea. S-au înjurat, s-a exclamat, au fost oameni dezamăgiți.

Motivele pentru care nu vreau să fac analiza detaliată a acestu hashtag sunt următoarele:

  1. A fost puternic politizată – nu putea să fie altfel 🙂
  2. Foarte multe tweet-uri, enorm de multă redundanță
  3. Injurii și atacuri – la Băse, la Geoană
  4. Lipsa de impact – pentru cei 20.000 de oameni de pe Twitter poate a fost un pic mai relevant, pentru ceilalți 19.980.000 nu prea a fost.
  5. Faptul că alegerile astea sunt cele mai proaste din ultimii 20 de ani – măcar la Iliescu – Vadim trebuia să fii ușor dereglat să îl votezi pe stimabilul tribun. Mai bine tătuca. Acum avem 2 unul mai rău ca celălalt, pentru că s-au nivelat diferențele exagerate din 2000 și au dat naștere la semiextremistul Băse și semicomunistul Geoană.

Cred că ajunge cât am investit în discuția asta. Tot nu mi-am răspuns la o întrebare – Eu cu cine votez?

6 thoughts on “Nu #dezbatere – neanaliza de hashtag”

  1. sugestie (pentru ca intrebasi in mod public :d )… in nici un caz cu Geoana; si asta pentru ca el nu va conduce nimic = nu stim cat de adanc, lung si lat va fi raul (haul) in care vom cadea. La celalalt, e clar.

  2. Asta e ca vorba cu cele 2 tipuri de sinucigași:

    Primul tip e sinucigașul laș – închide ochii și se aruncă în gol, ca să nu vadă cum moare

    Al doilea tip e sinucigașul hotărât – vrea să vadă cât mai are până în hău și cum o să dea cu capu de ciment/bolovani

    Eu sincer nu mă văd încadrat în nicio categorie de sinucigași. Poate că ar trebui să îmi iau un one way ticket catre Zimbabwe. Poate acolo e mai bine 🙂

  3. Pai:
    1. nu cred in varianta cu Zimbabwe
    ceea ce face ca
    2. tot in gol sa fii 🙂
    3. asa ca mai bine iti asumi o responsabilitate.
    Nu?

  4. …mersi.Aveţi dreptate.Două feţe a unei lumi. Un inginer şi un diplomat.Ceva palpabil şi ceva desenat cu o mare experienţă în aer cu deştul. Mi-ar trebui amândoi.Unul ca să-mi fac o sapă, celălalt să mă scape de vecinul sâcâitor,când tre să prăşesc…

  5. Eu zic că nu am nevoie de niciunul. Sapa mi-o fac singur, iar de vecinul enervant scap eu, nu-i problemă 🙂 Dacă aș putea să votez altceva decât cei doi înalți, luminați lideri, aș face-o. Dar ei au ajuns în turul 2. Alternativa e să nu mă duc la vot, dar îmi omor dreptul de a mă plânge după aia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *