Consumul excesiv de machiaj dauneaza grav frumusetii

logo-nivea-manifestCei care mă cunosc bine știu că sunt foarte pretențios când vine vorba de fete – era o vreme când nu umblam decât cu blonde(natural, nu vopsit) cu ochii albaștri. Acum mi-am mai diversificat puțin aria, pentru că descopăr frumusețe, indiferent de culoarea ochilor sau a părului. Le văd pe stradă, le vezi în restaurante, cafenele și cluburi, la facultate, la birou, în benzinărie, la volan. Și totuși pe mare parte dintre ele nu le văd cu adevărat, pentru că sunt ascunse după un blindaj puternic. Da, sunt machiate, excesiv, să ascundă cât mai mult posibil din imperfecțiuni.

Modelul greșit

Din punctul meu de vedere, toată nebunia asta cu machiaj peste machiaj a început de la revistele de modă, de sfaturi, de lifestyle. Ele au început să arate din ce în ce mai multe fotomodele, care pe lângă faptul că sunt destul de nehrănite :D, mai au și 3 straturi de machiaj pe ele. Le-au promovat ca exemple de frumusețe, au pus bărbați să le laude, le-au pus în diverse ipostaze pozitive, drept pentru care femeile care au citit și au văzut modelele respective au încercat să le imite. De slăbit nu pot să slăbească instantaneu, așa că au replicat machiajul – să atragă atenția și laudele bărbaților. N-au înțeles că sunt mai frumoase dacă se arată așa cum sunt ele, unice, în loc să încerce să semene cu o poză dintr-o revistă de modă.

Hai să o luăm pe bucăți

Fața – e cea mai mare și cea mai susceptibilă la imperfecțiuni. Aici femeile bagă fond de ten, ca să aibă o față cât mai uniformă, cel puțin de la distanță. Problemele încep când te apropii, vrei să o mângâi, să o săruți pe obraz și te trezești cu buzele pe un strat de machiaj. Nu îți mai vine să mai încerci asta a doua oară. 🙂

Ochii – aici admit un pic de contur, doar un pic, fără gene false, fără codițe la margini. Nu m-am născut în secolul 21 în România ca să ies cu o egipteancă din antichitate(n-am avut niciodată fantezii cu Cleopatra 🙂 )

Buzele – cel mai vehement militez împotriva rujurilor și gloss-urilor. Arată bine de la distanță, însă la fel ca fondul de ten, atingerea strică tot. N-am chef să gust din ruj/gloss. Vreau să simt textura buzei, să o pot mângâia, să mă pot bucura de gustul ei, nu de ceva artificial.

Oja – e ok, nu mă bag aici, unghiile îngrijite iau puncte în plus oricând 😀 cu sau fără culori.

Probabil că mai sunt varietăți de machiaje, dar nu mă pricep așa că mă opresc la ceea ce mi-a atras mie atenția.

Idealul meu

Vreau să ajungem la nivelul ăla la care poți să te uiți la o fată pe care ai cunoscut-o într-un context public și să fii absolut sigur că a doua zi va arăta la fel de bine. Să se simtă atât de bine în pielea ei, încât să nu aibă nevoie de machiaj. Să fie ea și atât, nu ea și un cortegiu de producători de cosmetice pe fața ei.

Pe de altă parte, fetelor, îngrijiți-vă, ca să nu fie nevoie să ascundeți.

Ție cum îți place? Cu machiaj sau fără?

*campania aparține Nivea și mi se pare un gest foarte curajos din partea unei companii care produce și articole de machiaj să deruleze o acțiune ce promovează utilizarea cu măsură a acelor produse. Poate fi cumva comparată cu ”Tutunul dăunează grav sănătății” sau ”Consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății”

Au mai scris Ionut, Oliver, Cristian, Cabral, Dragoș, Adrian, Dobro

18 thoughts on “Consumul excesiv de machiaj dauneaza grav frumusetii”

  1. Nu înțeleg ce rost are machiajul în exces(sunt de acord cu machiajul discret, de bun simț 🙂 ).

    E ca un fel de momeală pentru pește – ascunde un cârlig.

  2. ca eu imi fac codite:D titus o fata trebuie sa fie suuuperba sa nu se machieze ( si asa machiata ii mai wow. Si nu inteleg de ce sa te complaci cumva cand poti sa fii cu muult mai frumoasa? Lipsa de machiaj poate fi si o lene, o neglijenta sau un prea mare selfesteem. Is de acord cu excesul dar nu cred ca stii tu prea multe despre machiaj ca sa scrii un post 😀

  3. Titus says:

    2010-04-08 03:03:44

    Nu înțeleg ce rost are machiajul în exces
    ca sa-ti raspund..NU SE STIU MACHIA

  4. Am scris despre ceea ce am văzut, despre caricaturile de pe stradă, nu despre arta machiajului cu bun gust.

    Să știi că apreciez self esteemul mare, mai ales dacă e justificat 😀

  5. de multe ori nu e! si daca te uiti si la frumusete pe muchie de cutit observi ca cea mai mare schimbare se intampla atunci cand intervin hairstilistii si make up artistii :d si mai sunt multe de adaugat pe tema asta.

  6. Poate faci un articol tu despre asta – il public la mine 🙂 Da’ vorbim mai multe diseara.

  7. stii ce nu mai inteleg eu? barbatii care mereu spun femeilor in articole sau pe bloguri, dupa cum observ, sa lase machiajul si restul secretelor acasa ca ei vor sa vada de la inceput “cu cine au de-a face” ca sa zic asa, deoarece ei nu vor sa se trezeasca in urmatoarea zi cu surprize.. Nu inteleg de ce femeile trebuie mereu sa fie dezgolite? crezi ca femeile vor surpriza unui penis minuscul in seara respectiva sau a “super” tehnicilor lui sexuale? NU!

  8. :)) Să nu începem discuția de surprize în pat – frigidă, sâni lăsați, celulită, burtică, așa că nu sunteți dezgolite chiar de tot.

  9. sunt de acord cu titus… 🙂 sincera sa fiu, eu cred ca sunt foarte multe fete frumoase care arata oribil prin felul in care se machiaza. intradevar, daca stii sa te “pictezi” 😛 sa zic asa… frumos si natural sau atragator dar totusi nu bizar, se poate sa reusesti ceva cu mult bun gust. si… e un pas foarte mic de la sexy la vulgar sau de de la rafinat la kitsch 😉
    parerea mea…

  10. @linda exactly! ai înțeles perfect la ce ma refeream. Și e plină România de kitchuri pe picioare

  11. M-a surprins articolul tau,sincer.Nu credeam ca exista si baieti care sustin naturaletea,ca sa zic asa.Nice,tine-o tot asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *