Pierdut Bucuresti, gasitorului i se ofera recompense

logo
Dacă tot vine vara și timpul e perfect pentru evenimente prin oraș, îți mai povestesc de unul, care se promovează și el prin Social Media. E vorba de o explorare urbană, care urmărește să creeze niște soluții pentru reamenajarea Bucureștiului vechi.

Pe 29 și 30 Mai, Centrul de Resurse pentru Participare Publica , Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi Asociaţia Bucureşti, se caută un București pierdut. Bucureștiul locurilor deja ştiute sau neştiute, Bucureștiul clădirilor pe lângă care trecem adesea, dar nu întotdeauna le şi vedem. Bucureștiul vechi și dărâmat.

Echipele de căutători se formează din doi exploratori, care vor să afle ce se ascunde pe unul din cele două trasee pregătite de organizatori. Înscrie-te cât mai repede, pentru că mai sunt mai puțin de 30 de locuri. Echipele vor fi împărţite în două, 10 echipe vor concura  sâmbătă , 29 mai, pe Labirintului, Calea Calarasilor si Magheru. Celelalte 10 se vor explora duminică  pe Caderea Bastiliei, Lascar Catargiu şi Eminescu.

La sfârşitul fiecărei zile echipa câștigătoare va fi recompensată cu: două bicilete portabile. Alături de participanți, vor mai veni arhitecți cu care o să stai la poveşti despre stilurile de arhitectură ale Bucureştiului de altădată, păstrate astăzi prin clădiri care de cele mai multe ori au devenit invizibile pentru autorităţi şi incomode pentru antreprenori; aparate foto, surprize pe traseu şi un spaţiu în care o să poți să spui Primăriei Bucureşti şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cum vrei sa arate Bucureştiul.

Înscrierile sunt deschise săptămâna asta pe www.bucurestiulpierdut.ro , spaţiu online în care poţi şi semnala pe harta interactiva a oraşului case frumoase sau clădiri monument sub ameninţarea demolării sau a degradării, pentru a genera împreună propuneri de valorizare a acestor clădiri patrimoniu.  Îi găseşti şi pe Facebook “In cautarea Bucurestiului Pierdut” si pe Twitter #CautBucurestiul

Bucurestiulpierdut.ro

va deveni primul spatiu online si offline in care se intalnesc oameni de parti diferite ale baricadei (cetateni, primarie, experti, ONGisti) pentru a genera impreuna solutii

pentru restaurarea și folosirea clădirilor vechi.

One thought on “Pierdut Bucuresti, gasitorului i se ofera recompense”

  1. Pingback: Tweets that mention Pierdut Bucuresti, gasitorului i se ofera recompense | Titus Blog -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *