Facebook intel – despre evenimente

Citeam săptămâna trecută un articol interesant de-al lui Alex despre ce trebuie să alegi: Pagină de Facebook sau Grup de Facebook. El a sumarizat decizia într-un raționament simplu – grupul este pentru pasiuni/domenii de interes comune, iar pagina pentru enitități/branduri.

facebook_logo

De aici și datorită unei întrebări, mi-a venit ideea să scriu despre Evenimentele de pe Facebook, atașate fie la grupuri, fie la pagini. Evenimentele permit construirea unei liste de invitați, confirmați, probabili, în așteptare sau care au refuzat invitația. Așa poți sății evidența oamenilor pe care îi aștepți la evenimente, teoretic măcar.

Experiența ne arată că, din cei care spun că vor veni la evenimente cu ajutorul tool-urilor de Facebook, ajung abia 20-30% fizic acolo. Așa că trebuie să construiești și un shortlist cu invitați confirmați telefonic sau pe mail, evenimentele de pe Facebook rămânând un vehicul de promovare, nimic mai mult. Tocmai din cauza asta cei care le folosesc cel mai des regretă profund dispariția unei facilități:

Nu mai poți să ascunzi lista de oameni care au refuzat participarea la evenimente.

Ca să răspund la prima întrebare logică – da, puteai să faci asta înainte. E util mai ales pentru acei utilizatori fanatici de Facebook, care promovează evenimentele lor către toți prietenii lor, fără discriminare, de fiecare dată. Normal că după o vreme, începi să le refuzi pe bandă rulantă și devine contraproductiv să se vadă că din 1000 de invitați vin 100, 500 au refuzat, 200 vin probabil și 200 nici măcar n-au răspuns.

Până Facebook va reintroduce(dacă o va face vreodată) opțiunea de ascundere a celor care au refuzat invitațiile, mai bine te apuci să îți construieșt liste, în funcție de tipul de evenimente la care e probabil ca prietenii tăi să vină. Așa îi scutești pe cei neinteresați de un Friend Spam și te scutești pe tine de situația penibilă în care ai 10 confirmați și 200 care nu vor să vină.

p.s. dacă vezi vreo anomalie pe Facebook, pune-o pe grup! Enjoy!

2 thoughts on “Facebook intel – despre evenimente”

  1. Mie mi se pare mult mai ok să NU poţi ascunde lista cu cei ce nu vin, pentru că, unu la mână mi se pare o prostie să trimiţi invitaţii tuturor prietenilor la un eveniment targetat pe un anumit segment de participanţi, deci acum te vei gândi de două ori înainte să spamezi, iar doi la mână, eu chiar aş vrea să văd cine NU va veni, pentru că de multe ori ăsta e un element definitoriu în decizia mea şi mi se pare just 🙂

  2. Te uiți să vezi dacă nu vin ăia cu care nu vrei să te întâlnești pe acolo? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *