Connect | FB – live de la Novotel


Mi-era dor de o conferință de la care să scriu iar 🙂 Conferința se numește Connect | Fb(Facebook) și este cu și despre Facebook. Intrăm direct în pâine cu Cristina Bazavan, de la Tabu. Ea ne vorbeslte de ritualul dragostei pe Facebook, despre sex, despre poze de profil.

Facebook, din perspectiva Cristinei, arată foarte mult ca viața reală. Trebuie să ai grijă ce și cui îi spui, pentru că te pot afecta la fel de mult ca o vorbă spusă în față sau o ipostază în care ești surprins. Ea folosește rețelele Twitter și Facebook pentru business, deci scrie doar pe anumite domenii. Totuși ne-a vorbit de dragoste, însă în sensul unei analogii de construcție a relațiilor.

Ritualul dragostei arată așa:

1. Captarea atenției – cu poze de profil(știu, foarte hi5-ish), cu updates, cu reputația pe care o ai
2. Sortarea aleșilor – ai grijă cu cine te împrietenești pentru că prietenii te reprezintă. Unii îți cer prietenia ca să te aibă pur și simplu în listă, alții sunt voyeur-i sau exibiționiști(în funcție de ce fac mai mult – se uită sau publică lucruri).
3. Dă atenție – e ca într-o relație, trebuie să dai ca să primești

A încheiat cu ”hai să nu facem sex, să facem dragoste”.

Sanda Nicola, cel mai prietenos om de pe Facebook, și-a deschis contul în 2009. Ea a intrat în rețea ca să se reconecteze cu prietenii vechi, care au emigrat în Canada și ne-a prezentat o mică parte din profilurile prietenilor ei. Pe de altă parte, este pe Facebook să facă oamenii să zâmbească.

Problema ei cea mai mare este că Facebook i-a blocat contul și nu mai are posibilitatea să mai adauge prieteni, nici dacă șterge din cei vechi. Numărul maxim de prieteni pe care poți să îl ai pe Facebook e de 5000. Dacă vrei mai mult de atât, trebuie să îți faci pagină 😀

Revenind la lucruri mai serioase, Sanda ne-a povestit că, pe lângă partea socială de fun a Facebook, ea a reușit să își influențeze cariera cu ajutorul rețelelor sociale. Ea a devenit un susținător activ al promovării prevenției, descoperirii și tratării cancerului de col uterin. Între timp și-a făcut și blog – sandanicola.ro

Ea a zis o chestie foarte tare, legat de modul în care se comportă pe Facebook: Unde-i multa patima e putina minte , vorbă care se aplică mai departe de rețeaua de care vorbim azi, în toate mediile de socializare – Twitter, bloguri, forumuri(mai ales acolo 🙂 ).

Prezentarea Sandei s-a transformat într-un discurs de susținere al cauzei ei, alături de mărturii video(din care ne-a arătat doar 2, mai avea încă 6 pregătite)

Concluzia ei – Facebook i-a schimbat complet viața. În bine

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, e responsabil pentru conturile de Twitter, Facebook și Yahoo Messenger ale poliției din București. Ne povestește despre cum au adunat peste 1000 de prieteni pe Facebook și zeci de comentarii la fiecare buletin informativ. Pe Twitter și Yahoo spune că ar fi interacționat cu peste 1.000.000 de cetățeni(interesant de investigat, pentru că Yahoo are limită de contacte și pe Twitter nu au foarte mulți urmăritori) 🙂

Alina Zara, actriță ne vorbește despre Agenția de împlinit vise 🙂 Ei preiau dorințe ale oamenilor prin rețelele sociale și le împlinesc. Fac de toate – fundraising, lobby, soluții pentru oameni care nu le au încă. Pare o inițiativă simpatică, însă foarte puțin mediatizată.

Mesajul cheie al prezentării ei este : social media, respectiv Facebook, poate fi folosit pentru social good, foarte ușor, cu puțin timp, implicare și dorință

”Dacă avem nevoie de ceva, ne punem un status pe Facebook”

—————–pauza————————————-revenim

Marco Kind, CMO Vodafone România ne povestește despre principiile pe care e construită strategia Vodafone pe social media. Ea face parte din strategia overall de media a brandului.

Acum ar fi interesant să vedem la ce exemple ajunge, dacă o să vorbească despre Paul sau Cristina 😀

sii…..a trebuit să plec din motive work-related 🙂 Revin și cu restul live-ului cu un post-live de pe Twitter luat. Enjoy the stream!

12 thoughts on “Connect | FB – live de la Novotel”

  1. Pingback: Tweets that mention Connect | FB – live de la Novotel | Titus Blog -- Topsy.com
  2. Ce mica e lumea. Ce noroc ca tu scrii despre toate.
    Nu-mi vine sa cred unde a ajuns Sanda Nicola. O stiu de la TV de cand eram mica, prezenta stirile locale, din Deva :))
    Ia uite ce social media friendly a devenit. Ia uite ce putine stiam eu despre ea.

  3. Cand ajungi la limita de prieteni pe Facebook trebuie sa stergi foarte multi ca sa mai poti adauga. 🙂 Am ajuns si eu la limita de 5000 pe la inceputul anului si a trebuit sa sterg multi, ca initial stersesem doar pana in 100 si tot nu ma lasa sa mai adaug.

  4. Buna treaba cu live streamingul acesta! E dificil de instalat tot sistemul? De la camerele de la eveniment pana la fereastra pusa de tine pe blog?

  5. Nu e dificil deloc. Ia legătura cu cei de la Radio Lynx, ei se ocupă de streaming de la evenimente. Trebuie prize și net. Și un eveniment presentation-worthy

  6. @Titus: pai n-am avut Facebookul blocat, deci n-aveam de ce sa fac cereri. Pur si simplu am sters ceva mai multi prieteni cand am atins limita de 5000 si dupa aia am putut sa adaug altii in locul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *