Cum se face Social Media in unele locuri

Azi de dimineață am dat peste comic-ul de mai jos. Dincolo de partea amuzantă a lui(ca multe alte desene de pe Dilbert.com), strip-ul de mai jos are câteva idei foarte faine implântate adânc în el.

Dilbert.com

Nu poți să ai pretenția, ca o corporație mare, să ai o prezență în social media, atâta timp cât nu le permiți propriilor angajați să aibă acces la prinicipalele site-uri de profil. E mult mai simplu să blochezi sau să restricționezi facebook.com, twitter.com, youtube.com și altele de genul, decât să investești puțin timp și energie/atenție în angajații tăi.

Oamenii, în general, dacă își cunosc interesul, sunt responsabili și duc treburile la final(fie mânați de câștiguri, fie alergați de sancțiuni). Așa că nu o să o frece toată ziua pe site-uri de socializare, dacă știu că au de făcut treburile X,Y și Z până la sfârșitul programului. Pentru că la finalul zilei trebuie să dea raportul.

Dacă trebuie să controlezi aspectul ăsta, mai bine elaborează o politică(simplă!) de comportament la birou, pe social media. E un articol de la începutul lui 2009 care vorbește foarte bine despre politicile respective.

Eu zic că nu ar trebui restricționate rețelele de socializare. Omul mai are nevoie să ia o pauză(cam 10 minute la fiecare 50-70 de minute lucrate) ca să rămână productiv tot timpul zilei. În loc să îl tâmpești cu solitare, canasta sau minesweeper, mai bine îl lași să se destindă pe Facebook sau Twitter.

12 thoughts on “Cum se face Social Media in unele locuri”

  1. La noi e interzis Youtube. Pana nu demult, erau interzise mai multe, si Trilulilu, si twitter, si facebook… Ba intr-un timp, erau blocate si unele site-uri de stiri…

    Acu s-a mai relaxat situatia.

    Totusi, inainte sa blocheze site-urile astea, randamentul nu era mai scazut decat atunci cand erau blocate. Deci ceea ce zici tu este adevarat. Doar ca unii nu vor sa vada asta…

  2. Pingback: Cum se face Social Media in unele locuri - Ziarul toateBlogurile.ro
  3. Pai nu stiu…asa, treptat… Ma mir ca au deblocat si trilulilu, mai putem asculta muzica acolo…

    Ah, cea mai tare faza. La un momentdat blocasera si Wikipedia:)))

  4. interesant articolul si iti dau dreptate. oricum daca omul nu are chef sa lucreze isi va gasi cu siguranta un inlocuitor pentru munca 🙂
    Numai bine,
    Iulian J.

  5. Ihearlights are dreptate, este stresant sa te gandesti ca cineva iti contorizeaza\controleaza acele cateva minute de relaxare.Totusi pentru asta s-a inventat internetul pe telefon.

  6. eu am auzit de unii si mai rai – filtreaza inclusiv e-mailurile pe care le primesti. Astia din Big 4 cica fac asta.

  7. pai daca sunt mailuri de genul cum primesc 7 pe zi, cu pps.-uri, poze, bancuri etc. 🙂 si culmea 90% sunt de la oameni care ar trebui sa munceasca la ora aia :))

  8. @iulianj nu le tine pentru tine, share 😀 Asta-i boala corporatistilor cu PPT-urile cu pisici si invataturi despre viata

  9. Da, asa ar fi. Ai avea nevoie de o pauza de 10 minute la fiecare ora. Numai ca majoritatea isi iau mai mult. La munca, toti sunt pe mess, Facebook si altele. Chiar cred sincer ca reduce timpul munca.

  10. si eu cred la fel de sincer ca timpul de munca nu conteaza, daca iti respecti rezultatele si deadline-urile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *