Ai grija ce pui pe Facebook, s-ar putea sa iti stearga contul!

SAN FRANCISCO - NOVEMBER 15:  Facebook founder...
Image by Getty Images via @daylife

Ieri am aflat o veste foarte interesantă. Facebook chiar dezactivează conturile celor care publică pe Wall sau în Photos mesaje rasiste, care incită la ură și alte chestii de genul ăsta.

Dincolo de faptul că asta scrie în terms of service(punctul 3, aliniatul 7) ale Facebook, pe mine m-a surprins faptul că au timp să se uite la toate alertele pe care le-au setat în sistem(inclusiv pe România).

Și să și acționeze.

Povestea asta a pornit de la un prieten, care mi-a povestit pe Yahoo! Messenger cum a trebuit să își facă un nou cont de Facebook, pentru că i-a fost închis cel vechi.

Omul n-a stat cu mâinile în sân, ci a întrebat de ce i-a fost închis contul.

Se pare că a publicat următorul clip pe Wall și Facebook l-a considerat ”in violation”:

Clipul prezintă niște statistici, însă dintr-o perspectivă destul de neplăcută pentru musulmani, pe care îi compară cu niște invadatori, care se înmulțesc mult mai repede decât rasa albă.

Cam nazist clipul, if you ask me.

Și Youtube e cam de acord, pentru că:

Adăugarea comentariilor a fost dezactivată pentru acest videoclip.

În fine, omul nostru le-a scris celor de la Facebook și i-a întrebat de ce i-a fost închis contul.

A primit următorul răspuns, zic eu, automat:

After reviewing your situation, we have determined that you violated our Statement of Rights and Responsibilities. One of Facebook’s main priorities is the comfort and safety of our users. We do not tolerate hate speech. Targeting people based on their race, ethnicity, national origin, religion, sex, gender identity, sexual orientation, disability, or disease is a serious violation of our standards and has resulted in the permanent loss of your account. We will not be able to reactivate your account for any reason. This decision is final.

E clar că Facebook nu e un spațiu de exprimare total liberă.

Oamenii îl moderează și au grijă să nu poți porni o revoluție, să zicem, prin unealta lor, cu care ei să nu fie de acord.

Sunt curios ce reacție ar avea dacă ai pune prOn pe Wall sau în poza de profil, așa, de amuzament. Sau dacă te-ai apuca să faci pamfletărie despre țigani, de exemplu.

Omul nostru a decis – și-a făcut cont din nou pe Facebook, însă acum se orientează și spre rețelele rusești de Social Media:

niste paranoici.. de asta cred ca retele precum Vkontakte, cu servere in rusia, devin mai de incredere.

Tu ce ai face dacă Facebook ți-ar închide contul?

Enhanced by Zemanta

12 thoughts on “Ai grija ce pui pe Facebook, s-ar putea sa iti stearga contul!”

  1. Pingback: Ai grija ce pui pe Facebook, s-ar putea sa iti stearga contul! - Ziarul toateBlogurile.ro
  2. Pingback: Tweets that mention Titus Blog » Ai grija ce pui pe Facebook, s-ar putea sa iti stearga contul! -- Topsy.com
  3. Clipul nu este deloc nazist si n-are nimic de-a face cu rasismul. Sigur, nu stiu nimic despre corectitudinea datelor prezentate, care ar putea fi complet inventate.
    Insa mesajul clipului este unul cultural. Daca musulmanii vor deveni majoritari in Europa, vor putea impune stilul lor de viata de pestera cu pedepsirea adulterilor la moarte etc.
    Este un semnal de alarma valid pentru valorile europene liberale (pe care noi mai mult nu le avem in Romania) care ar putea fi in pericol.

  4. Si totusi, daca il privesti din perspectiva musulmanilor, arata cam nasol clipul pentru ei. Indeamna la segregare culturala.

  5. Problema nu e atât că îți închid contul, ci faptul că-ți pastrează în continuare toate datele.

  6. Partea asta mă îngrijorează pe mine:
    It should be noted that how deep your deletion goes is highly questionable — does Facebook still store your information even though you’ve destroyed your way of accessing it? You have no way of knowing.

  7. Cel mai sigur e să nu îți faci cont deloc.

    E platforma lor, așa că pot să facă aproximativ ce vor cu ea. Noi ne bucurăm că ne lasă să o ardem gratis pe serverele lor și, pentru asta, le dăm click pe reclame, din când în când.

  8. Dar daca facebook iti cere o copie dupa buletin ca sa ti reactiveze contul inchis pe motiv ca e fals, ce faci?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *