Vacanta ieftina pentru ski si snowboard | Snow Explosion 2010 – 2011

Vacanta ieftina in Franta la ski/snowboardPentru cine nu știe și n-a auzit încă de excursia cea mai tare și cea mai ieftină din 29 Ianuarie, până pe 5 Februarie 2011, Snow Explosion este un sejur de 7 zile în Franța, împreună cu alți 5000 de tineri, cu prețuri de la 229 Euro(skipass+cazare), în Puy Saint Vincent.

În mod normal ar trebui să mă opresc aici cu articolul, pentru că argumentele de mai sus sunt deja suficiente încât să dai mai departe știrea asta și să îți chemi încă 10 prieteni cu tine, să vă dați ieftinache prin Franța.

Dar zic să detaliem puțin toată treaba, ca să pară cât mai credibilă, nu de alta, dar și mie mi-a venit greu să cred că cineva dă și cazare pe 7 zile și skipass cu banii ăștia.

Despre cazare:

Anul trecut se ținea în Austria, la niște case cu un fel de apartamente, într-un complex hotelier de peste lac de pârtie. În 2011 e în Franța. Din câte am văzut și în Puy Saint Vincent, tot despre apartamente e vorba, cu camere de 2, 3, 4 sau 6 persoane.

Știu, nu e neapărat sex-friendly, mai ales dacă mergi singurel și ajungi să fii cazat în apartamentul de 6, împreună cu încă cineva în cameră. Dar te descurci – prin băi, gentlemen’s agreement sau alte soluții mai radicale.

Partea mișto e că ai aragaz, bucătărie, frigider, deci numai bine pentru buget redus – cumpărături de la market și făcut sandwichuri pentru pârtie.

Apartamentele sunt fie lângă pârtie, fie lângă zona de party, depinde acum ce e mai important pentru fiecare.

Despre pârtie:

Ski Pass-ul Grand Galaxie(cel inclus în preț) îţi permite să te dai timp de 6 zile pe pârtiile din Puy Saint Vincent, la aproximativ 1600-2300 metri….

Cu:

– 2 piste negre – 13km(grele)
– 12 piste roşii – 34km(medii)
– 14 piste albastre – 18km(ușoare)
– 6 piste verzi – 10km(superușoare)
– 2 piste special amenajate pentru copii şi începători
– 1 pistă pentru Boarder Cross (aici se organizează o rundă din campionatul FIS)
– Snowpark (la 2300m cu big air, corner, step up, etc)
– 40km de pârtie pentru ski de fond între 1400m şi 2000m

Datorită aşezării sale nordice şi climatului special se poate schia până la sfârşitul lui aprilie.

…așa că nu e panică cu zăpada!

…Saaaaau, câte o zi în fiecare dintre următoarele staţiuni:
– Briancon/Serre Chevalier (250 km de pârtii, distanţă: 20 minute)
– Les 2 Alpes (220 km de pârtii, distanţă: 90 minute)
– L’Alpe d’Huez (245 km de părtii, distanţă: 120 minute)
– Montgenèvre-Via Lattea-Sestrière (400 km de pârtii, distanţă: 50 minute)
– Vars (108 km de pârtii, distanţă: 50 minute)
– La Grave (distanţă: 60 minute. Pârtiile nu sunt marcate – paradisul freeriderilor. Doar cei foarte experimentaţi pot să meargă pe această pârtie).

Pentru pârtiile care nu sunt în Puy Saint Vincent, plătești o taxă de transfer între 5 și 18 Euro/zi. Te decizi de seara și dimineața iei autocarul către pârtia aleasă. Destul de simplu.

Despre petreceri:

Asta e pentru cei care mai au energie după o zi de rupt pârtiile în două. Așa cum am mai zis, în paralel cu excursia asta, în Puy Saint Vincent se întâmplă un mare festival de muzici, cu:

PENDULUM and Verse // Uk dj set
DJ BEAUTY // ukraine

PALOTAI, KARMATRONIC, KARÁNYI, HOT X,
COLLINS AND BEHNAM, BUDAI, STERBINSZKY,
CHRISS, DANDY, COYOTE, LUDMILLA, SIKZTAH,
PLASTICKIDS, STEREO KILLAZ, BERGI,
SVINDLER, MAX FACTOR,
WHITEBOY, PEACHES ‘N CREAM,
ANIMAL CANNIBALS

COMPACT DISCO
NKS
HATED TOMORROW
FOLKFREE

Plus niște seri tematice cu boogie, hituri din anii 1970 – 1980, petrecere pentru gagici, breakbeat, party pe pârtie, party la Apres Ski(barul ăla unde servești băutura de fix după pârtie), party cu vin fiert, ce să mai ai de unde alege.

Partea cea mai bună e că intrarea la petrecere e inclusă în bilet. Și că băutura e mai ieftină ca în alte cârciumi din zonă.

Ce mai stai, ia-ți bilet la Snow Explosion 2011( 29 Ianuarie – 5 Februarie) acum!

Cazare hotel la cel mai bun pret!

21 thoughts on “Vacanta ieftina pentru ski si snowboard | Snow Explosion 2010 – 2011”

  1. Pingback: Tweets that mention Titus Blog » Vacanta ieftina pentru ski si snowboard | Snow Explosion 2010 – 2011 -- Topsy.com
  2. Pingback: Vacanta ieftina pentru ski si snowboard | Snow Explosion 2010 – 2011 - Ziarul toateBlogurile.ro
  3. dupa cum ti-am zis si pe twitter, noi ne-am mobilizat o gasca si o sa mergem in ianuarie in Alps d’Huez. iar cu 230 euro avem cazarea si skipass-ul.
    E foarte buna si oferta celor de la snowexplosion dar vroiam doar sa zic ca nu e greu sa iti faci o vacanta faina si ieftina

  4. dacă nu ai chef să te organizezi tu, la banii ăștia vii la Snow Explosion 2011. Nu e greu, dar de ce să o faci, când alții o fac pentru tine 🙂 ?

  5. corect. dar pt Alps d’Huez ce nu faci? in plus am aranjat totul printr-o agentie.. asa ca nu am umblat prea mult

  6. apropo, și noi o să ne dăm pe Alps d’Huez și pe Les Deux Alps cu skipass-ul de la Puy Saint Vincent. Nu-s decât vreo 90 de minute de mers cu busu.

  7. Eu am o mica intrebare.In albumele cu poze de la partyuri de pe facebook nu pare prea explosion de oameni…e chiar putina lume.Sa inteleg ca nu sunt fotografii de la marele dezmatz, sau nu a existat niciunul?
    Da si mai am una.Vor fi numai romani,sau exista promovare a eventului si in alte tari? Ca situri in alte limbi nu am gasit.
    Merci. Peace.

  8. @Uana lumea era cam terminată după pârtie, așa că la party-uri a cam fost puștimea rezistentă, restul dormeau prin camere.

    Vor fi oameni din toată Europa acolo, pentru că se promovează cam prin toate țările. Nu se numește tot Snow Explosion, însă e promovat.

    Stai liniștită, nu o să fii singură p-acolo, dacă vii 🙂

  9. Pai vin oricum ca suna bine, dar am prierteni care nu se dau cu nimic, si ar veni numai pt party, asa ca nu vreau sa-i chem pt mai nimic…
    Si ce vrei sa spui cu pustimea? Ca eu sunt destul de batrana si tot imi arde de petrecut, oricat m-as rupe pe partie :))

  10. Ma încadrez și eu, încă, așa că n-a fost peiorativ. Uită-te la ce DJ-ii vin. Și dacă merg numai francezii din zonă la party tot iese haos 🙂

  11. Gata am gasit si situl unguresc, m-am calmat.
    Pai da, pendulum e destul de tare, chiar si DJ set.
    Si restul de dj ca Palotai, Hotx, Ludmila, fac parte din nostalgia studenteasca a clujenilor petrecareti de varsta mea…
    Asa ca e pe bune treaba. Ne vedem pe zona! 😉

  12. Salutare! Da, am gasit de exemplu promovarea din ungaria cu numele snowattack. Totusi de ce daca iei de acolo e cu 30 de euro mai ieftin decat daca iei de la noi?? WTF??? noi suntem mai bogati??? e deja gainarie asta.

  13. Au o oferta speciala limitata, ai rabdare ca o sa fie si la noi iar. A fost o reducere pana pe 11 Noiembrie, daca n-ai fost atent

  14. Oferta speciala?? Come on dude! A fost oferta speciala cand la ei costa 199 euro si la noi 229. Acum la ei costa 209 (si nu e oferta speciala!!!!) si la noi 249.
    Am fost atent la reducerea de la noi, fii fara grija, pentru ca mi am luat bilet si eu.
    ps: o sa fie si la noi iar, nu? 229 euro? MAi putin nu ar fi echitabil sa fie, pentru ca nu ar fi ok sa fie mai putin decat la noi cei care am luat deja cu pretul asta. Si la o mica socoteala, si daca iei de la noi la reducere, tot e mai ieftin la ei la pret normal? nu prea e normal…

  15. La noi s-ar putea să se ieftinească variantele de 3-4 persoane în apartament.

    Plus că se pregătește un concurs mișto de tot, cu premii mari! Stai pe aproape, că e mai mult decât se vede acum 🙂

  16. No nu te umfla in pene, ca pe noi situ unguresc ne-a convins sa mergem la event…:)), oricum avem biletele de avion luate de 1 saptamana.
    Cheers!

  17. Am fost recent in Austria si mi-a placut foarte mult. Totul este organizat, curat si pus la punct. Totusi o vacanta intr-o tara latina ma atrage ma mult din cauza ca este mai vesela si plina de energie. Am scris si un articol detaliat despre experienta mea in Austria (cazare, preturi, obiective, atmosferta, etc):
    http://roxandrei.ro/calatorii/vacanta-in-austria/
    Voi reveni in acesta tara in vacanta de iarna pentru schi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *