Titusblog.net devine TitusCapilnean.ro

După mai mult de 2 ani de blogging, am decis că e timpul să trec pe domeniu .ro, domeniu care coincide cu numele meu. Normal și natural. Mă întreb de ce n-am făcut asta până acum.

Acum, dincolo de motivele pentru care am făcut mutarea, vreau să vă zic două chestiuni:

Prima – vă rog să vă reabonați la blogul meu, pentru că am trecut pe Feedburner, odată cu schimbarea de domeniu. În același timp, vă rog să schimbați linkurile din blogroll, așa încât ele să trimită spre tituscapilnean.ro.

A doua – ce trebuie să faci atunci când îți schimbi domeniul blogului.

Aici sunt câțiva pași destul de simpli, pe care eu i-am făcut ca să migrez spre noul domeniu.

  1. Cumperi domeniul și introduci nameserverele de la contul de găzduire web
  2. Faci schimbarea între vechiul domeniu și noul domeniu în contul de găzduire(să devină noul domeniu principal și vechiul domeniu să facă redirect)
  3. Iei toate conturile de social media la rând și editezi secțiunea de linkuri/descriere, unde ți-ai pus adresa blogului – eu am modificat Facebook, Twitter, Google Plus, LinkedIn, About.me, Google Webmaster tools și pe orice altă rețea socială mai aveam pus linkul spre blog. Am vorbit inclusiv cu Zelist, să mă modifice și acolo, mersi Răzvan!
  4. Te apuci să comentezi cu noul link, ca să se obișnuiască browserul cu tine și să îți reconstruiești linkbase-ul.
Dincolo de asta, recomand să păstrezi și domeniul vechi, în paralel cu cel nou, pentru că Google te indexează mai greu și e păcat să pierzi tot traficul venit de acolo.
Happy rebranding și, vă rog, schimbați linkul în blogroll!

p.s. mulțumesc Keyhost pentru suport!

19 thoughts on “Titusblog.net devine TitusCapilnean.ro”

  1. E redirecționat(parked domain), doar că nu apare în adressbar – o să vezi că toate linkurile de pe blog sunt către tituscapilnean.ro acum, chiar dacă sus arată titusblog.net

  2. @roscabgdn,

    Parked Domain din cPanel. Mai simplu si mai friendly decat atat nu cred ca se poate. Practic Parked Domain nu este un redirect, este defapt un alias pentru domeniul principal in VirtualHost-ul domeniului principal.

    In cazul lui Titus, domeniul principal este acum http://tituscapilnean.ro, iar titusblog.net a devenit Parked Domain

  3. @omulcufilm se umple, se umple 🙂

    @Radu mersi de explicație, nici eu nu puteam să o zic mai bine 🙂

  4. @Alex fac și pasul ăsta în curând. Îmi recomanzi niște surse, te rog? (plătite, desigur. nu mai vreau teme free și nu mai am timp să fac una de la zero)

    @kriogen mersi! Da, era.

  5. Man, legat de parked domain nu cred ca e cea mai buna idee dpdv SEO. S-ar putea sa vezi un drop foarte mare in trafic. :)

    Redirect 301 e the way to go. Acum pentru ca ai parked domain care inca mai raspunde adica titusblog.net si pt domeniu tu afisezi pagina cu linkuri care au in componenta tituscalpinean.ro s-ar putea sa fie perceput de Google ca fiind un tip de cloaking.

    Varianta B e sa-ti vada noul domeniu ca fiind site duplicat al titusblog.net si asta e o problema mare.

    Oricum ai sa vezi un picaj mare de trafic din Google in urmatoarele zile, daca se aplica una din variante. Caz in care iti recomand cu caldura sa treci la 301.

    Poti sa-ti dau in privat cateva sfaturi despre cum sa accelerezi crawling-ul si sa faci redirect-urile, in caz ca te hotarasti sa faci 301.

  6. Fa 301 SEO Redirect nu redirectiona din cpanel, astfel google e informat ca continutul s-a mutat defapt pe noua adresa.

  7. @Elena thanks! 😀

    @all soluția de redirect e să bagi in HTACCESS următoarele:

    RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.tituscapilnean\.ro
    RewriteRule (.*) http://www.tituscapilnean.ro/$1 [R=301,L]

    in IF-ul WordPress-ului.

    Mersi fain, @bikof !

  8. Să-ţi fie de bine, dar te rog şi eu să modifici numele blogului. E naşpa cu limba română că avem diacritice şi hai să zicem că în cazul cuvintelor uzuale mai pricepi “ce scrie acolo” chiar dacă e scris fără diacritice, dar în cazul numelor… Mie mi-a luat ceva până să aflu că eşti Căpîlnean. Schimbă, rogu-te! :D

  9. @denisa cu diacritice mi-au iești tot felul de erori – ele dispar, de obicei, în Feedburner, în Tweetdeck, can în orice mediu care n-are caractere românești. O să schimb tema și pun atunci imagine în loc de text.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *