Ce trebuie sa faci ca sa nu iti iei teapa cu site-urile de reduceri

Update: Reprezentanții Groupon au promis că îmi restituie suma și că îmi dau și un voucher cadou, drept compensație. Bună treabă! Bravo!

Cred că un articol de genul ăsta trebuia să citesc și eu înainte să mă enervez azi cu niște cupoane de karting ieftin pe care le luasem de ceva vreme de pe Groupon.ro. Întâi spun povestea și apoi pașii pe care cred eu că trebuie să îi urmeze oricine ca să fie mulțumit de cupoanele de reducere cumpărate de pe unul din zecile de site-uri de la noi.

Povestea zilei de duminica

Pe la prânz, am luat-o spre pista de karting, spre adresa de pe cupoanele de Groupon(Intrarea Eternității 16A). Desigur că pe drum era să dau peste un idiot, care a încercat să treacă de pe o bandă pe alta cu impresia că eu o să îl las, după care ne-am înjurat bucureștenește, el demarând în trombă. Mi se părea mie ciudat că mă duc spre capătul Ferentariului şi că se tot împuţinează albii şi blocurile şi creşte concentraţia de ţigan şi mizerie pe metrul pătrat. Până la urmă am ajuns la strada respectivă, aparentul sediu social al firmei, însă era o înfundătură într-o bătătură, case dărăpănate.

Îl sun pe individul cu care vorbisem şi îmi zice că nu, nu e acolo, ci că trebuie să mă duc la Carrefour Militari, la vreo 25 de km de locul în care eram.

Bine, zic eu. Hai să o iau înapoi.

Merg ce merg, văd că trebuie să bag benzină, pentru că nu plecasem echipat pentru un drum aşa lung. Mă opresc la un Rompetrol random prin Ghencea şi încerc să pun benzină.Nu merge pompa. Abia după ce vine un angajat reuşesc să alimentez. Deja începusem să mă enervez destul de tare. Continuăm drumul până spre iesirea la Autostrada A1, spre Piteşti. Acolo e o intersecţie interesantă cum vii de pe centură şi în loc să ajungi la Carrefour poţi să ajungi foarte uşor spre Piteşti şi trebuie să faci apoi drum întors prin Ciorogarla.

Ghici ce?

Exact asta am păţit. În total, 8 km irosiţi.

Am ajuns într-un final apoteotic în parcarea Carrefour Militari, unde era circuitul. Mă aşteptăm la ceva bine organizat, cu cornometru, clădire în care să îţi laşi lucrurile, când colo m-am trezit cu un cort, o coşmelie şi un circuit vai de capul lui, cu cauciucuri de jur imprejuri, nişte băieţi de băieţi gata să îţi dea karturile pe mână pentru 10 – 20 de minute, însă cronomentru ioc, boxe ioc.

Am început cursa, totul a mers bine vreo 2-3 ture, până când nişte idioţi au început să se creadă la bumper cars şi a trebuit să îi liniştim şi să îi scoată de pe traseu. Odată scăpaţi de acţiunea perturbatoare, am mai dat câteva ture, până când s-a rupt cablul de acceleraţie de la kartul meu şi a trebuit să primesc altul în locul lui.

Am terminat glorios cele 20 de minute şi am luat-o spre casă, jurând că nu mai iau cupoane de pe Groupon (mă mai gândesc aici, și-au spălat parte din rușine) şi nu mă mai duc la karting la C&C, în parcarea Carrefour Militari.

Sfaturile mele pentru cei care cumpără de pe site-urile de reduceri

Percepția mea e că ofertele de pe site-urile astea au așa prețuri mici tocmai pentru că nu prea au clienți și vor să vândă totuși ceva, reducând la minim marja de profit. Așadar, ai grijă ce cumperi, pentru că s-ar putea să cheltui mai mulți bani decât dacă n-ai fi luat niciun cupon. Mi-am făcut un checklist după incidentul ăsta și după țeapa luată de niște prieteni de-ai mei cu o cazare, tot de pe site-urile de reduceri.

  • sună să afli mai multe informații. Întotdeauna!
  • ai grijă ca site-ul să aibă SSL(în partea de sus, la bara de adresă web să fie scris https://….), ca să plătești cu cardul în siguranță
  • întreabă de condițiile de valabilitate
  • vezi cu câte ore/zile înainte trebuie să faci rezervare
  • întreabă ce NU include cuponul respectiv, s-ar putea să ai surprize la fața locului
  • cere poze suplimentare dacă cele de pe site nu sunt edificatoare
  • caută pe Google articole despre afacerea care oferă reducerea – vezi bloguri, facebook, site-uri de stiri, e posibil să fi scris cineva despre ei
  • caută reducerea și vezi dacă nu cumva există variante mai ieftine pe alte site-uri(tot de reduceri, evident). Uneori pot să apară diferențe.
  • caută prețul original și produsul original pe internet, ca să nu fie cumva diferențe(numă de stele, features, accesorii etc.)

Cu ocazia asta, pun și de un concurs.

Am două vouchere de câte 10 lei de dat pentru pista de karting din Carrefour Militari. Dau ambele vocuhere pentru cea mai tare întâmplare/țeapă cu site-urile de reduceri.

Concursul ține până pe 21 Septembrie și câștigătorul îl aleg eu. Vouchere sunt valabile până pe 10 Octombrie!

Nu mai țin concursul. Vezi update-ul de mai sus. În schimb, mai pun un bullet important:

  • Dacă totuși ți-ai luat-o pe un site de reduceri, nu stai ca porcu în cucuruz. Scrie reclamație pe adresa de contact, sună-i să le dai feedback, scrie pe blog/Facebook/Twitter. Funcționează 🙂

40 thoughts on “Ce trebuie sa faci ca sa nu iti iei teapa cu site-urile de reduceri”

  1. Site-urile de reduceri sunt un fenomen care nu m-a prins inca. Sunt putin sceptic la ceea ce oferta si la siguranta si seriozitatea serviciului asigurat.
    Sfaturile date sunt destul de bune pentru cineva care nu a mai intalnit o astfel de situatie si sunt tentati sa cumpere de pe site-urile de reduceri.
    Cat despre experienta ta, crezi ca ar mai participa cineva la un concurs pentru vouchere-le astea dupa ce ti-ai povestit patania? Mie mi s-ar parea ca doar un concursoman sau un om care nu citeste articolul cu atentie s-ar baga in joc.

  2. @imperator nope 🙂 e pe bune, te poți da cu kartul, însă eu n-am fost mulțumit de ei. Poate ție sau altcuiva o să vă placă.

  3. Eu nu le am pe astea cu karturi, masini, etc… Prefer avioanele sau masinile conduse de altii :) Plec marti in Africa de Sud, nu vi ? Poate baga si Groupon-ul vreo oferta :)

  4. Daca articolul asta ar fi fost sponsorizat de groupon, as fi ras o saptamana. Nu vreau sa particip, vreau doar sa subliniez ca a avut cel mai neasteptat final cu putinta. :)) si tot am ras, da’ mai in soapta, asa, ca se doarme pe langa mine.

  5. ma eu am un principiu foarte bun in general. niciodata nu complic cu o firma care nu e in top 3 cei mai buni. la astea cu reduceri la fel , de zumzi , kuponiada si fundeal n-am trecut si nici n-am avut probleme de fel….

  6. Eu asa-s de satul de site-urile astea aparute de nicaieri, majoritatea mi se par tepari si serviciile contractate, de rahat.

  7. Bună Titus, ne cerem scuze pentru adresa greșită trecută pe voucher. Încercăm, pe cât posibil, să oferim toate informațiile referitoare la servicii/produse în cadrul ofertei și pe voucher. Vrem să ne revanșăm pentru neplăcerile create și să ne ținem de ceea ce noi numim ”Groupon promise”. Contactează-ne la online(at)groupon.ro pentru a-ți putem restitui suma plătită.

  8. @sonia vă scriu acum. Ca să fie fair, vreau banii înapoi doar pe benzina consumată și pe cele două vouchere neconsumate pe care nu vreau să le mai folosesc. De dat m-am dat

  9. Groupon.ro nu are SSL. :D
    Si in plus, nu zic nimic pe site de numarul de inregistrare la ANSPDCP – data protection!
    Si e ciudat cum se fac platile pe card: iti retin datele direct la ei pe site! Hmmm….

  10. La reducere e foarte bun. Chiar daca nu ofera prea multe poti perfectiona tu de la tine. Asa ca eu cred ca merita. Bani economisiti.

  11. Super interesante informatiile din articolul tau, de acum voi fi mai atenta cand voi cumpara de pe site-urile de reduceri. Pana acum nu am avut nicio problema dar m-am si documentat inainte sa cumpar.

  12. Si eu m-am lasat luata de val de site-urile astea de Reduceri. Primul a fost OK. Adica n-am avut nicio problema cu oferta, nici cu serviciile oferite. Dar cu Reduceriazi.ro a fost o mare dezamagire si o teapa de 140de RON. Degeaba le-am scris vreo 3 mail-uri. N-au raspuns. I-am si sunat, am vorbit cu un supervizor care mi-a promis ca imi vor returna banii in maxim o saptamana. Ceea ce nu s-a intamplat, evident. Maine sun iar :) Daca nu se rezolva nimic, fac sesizare la ANPC. Macar stiu ca am incercat sa rezolv problema!

  13. buna ziua,

    pot sa va spun ca multe din site-urile de reduceri incearca sa faca o afacere din acest nou “val” .
    Insa ca si in afacerile uzuale, unii comercianti sunt mai serioasi , altii dau teapa, altii sunt neseriosi prin gama de produse oferite.

    Eu pot sa va spun ca am avut experiente cu aceste site-uri de reduceri si pot sa spun ca site-ul reduceriazi.ro este unul cu profesionisti si pot sa va dau un exemplu:
    am achizitionat un voucher (90zile valabilitate voucher)la un salon x; am mers sa imi fac programare( dupa mii de telefoane imi face programare dupa o luna de zile) la acest salon si se intampla ca la data programarii, nimeni de la acel salon x sa imi raspunda la telefon(usa era inchisa la salon);in acelasi timp mai erau programati si altii, ca si mine( in schimb ei achizitionasera de pe alte site-uri); normal ca am sunat la site-ul reduceriazi sa le explic situatia: solutia imediat mi-au oferit vouchere la un alt salon.
    Asa pot sa spun ca exista profesionalism: puteau sa spuna ca ei nu sunt de vina ( corect) , in schimb ei au gasit solutia astfel ca un client sa fie multumit.

  14. Da, e chiar nasoala intamplarea…Lipseste profesionalismul din pacate…Eu am cumparat vouchere de pe site-urile de reduceri, probleme inca n-am avut…dar nu e exclus sa nu am…am citit destul de multe cazuri in care clientii sunt nemultumiti…Dar am prieteni care au dat de oferte foarte bune…All in all, merita incercat macar o data…Dar cu atentie, si sunand la firma :)

  15. Nu, inca nu am incercat nici o oferta de turism…Dar am 2 prieteni care in vara s-au dus la mare cumparand 2 vouchere…au stat 7 zile si au platit 200 lej/fiecare pe camera…A fost o camera micuta, dar okay, nu au regretat.

  16. cea mai recenta teapa este reducerea de la ceasuri.ro la brandul TIMEX. este mult mai scump cu reducere decat orice site care vinde acest ceas. Feriti-va de teapa asta de site ceasuri.ro !!!!!!

  17. tepari, am loato si eu cu o tigae de la GRUPON ,javre ordinare. invatatura de minte pentru chilipiruri de pe aceste saituri.

  18. Ma scriu si eu pe lista teparilor, tot pe groupon, cap de dus cu led, Draci, teapa. Nu se merita sa luam cupoane. Mincinosii naibi.

  19. In ultimele luni am cumparat de mai multe ori de pe site-ul PRETULMINI.COM si am observat ca reducerile sunt negociate cu adevarat, iar pretul produselor este foarte mic. Acesta este unul din cele mai noi site-uri de acest gen. Am fost foarte placut surprins cand am gasit acest site pe facebook!

  20. IARASI GROUPON?????

    Am achizitionat si eu de la Groupon 3 seturi de “bijuterii argint 925” de la firma SC CRYSTAL MAGIC JEWELS SRL, J40/9242/2012; CUI 30541997, STR NICOLAE PASCU 1A, SECTOR 3, BUCURESTI.Niste tepari. Desi am achzitionat seturile in octombrie 2012, le-am primit in noiembrie 2012 si….nu aveau nimic in comun cu argintul (desi, la ei pe site costa 120 lei/set!!!!)
    Le-am facut retur la Crystal Magic in aceiasi zi (6.11.2012) si nici pana astazi 11.12.2012 nu mi-am reprimit banii inapoi. Intentionez sa-i dau in judecata si odata cu ei si pe cei de la Groupon pentru ca fara Groupon n-as fi dat peste teparii de la Crystal Megic. Concluzia: nu mai cumpar nimic de la Groupon iar de Crystal Magic le-am spus la toti prietenii mei ca sa nu mai fie si altii care au “placerea” sa lucreze cu ei.

  21. am luat un voucher de masaj de pe zonelize.ro si am observat ca produsele si servicile lor sunt adevarate.

  22. @zonely și de aceea ai simțit nevoia să lași această mostră brainless de activism? 🙂

  23. Da… si eu mi-am luat teapa de pe ReduceriAzi, cu un brad complet utilat, nu a fost nu stiu ce suma, 89 lei. Voucherul a venit in 24 Noiembrie 2014 si acum suntem in 16 Decembrie 2014 si inca nu am primit nimic. Am incercat sa iau legatura cu ei de nenumarate ori, telefoanele sunt ba inchise, ba nu raspunde nimeni la ele. Am reusit o singura data sa vorbesc cu un tip Bogdan, cica angajat acolo la relatii clienti care mi-a dat asigurari ca se va rezolva, mi-a dat si o adresa personala pe care sa-i trimit problema mea, dar nu s-a rezolvat nimic. I-am amenintat cu ANPC-ul, am primit un raspuns de genul:
    “Buna ziua. Vom lua legatura cu firma partenera si ne voma sigura ca pana la sfarsitul acestei saptamani va vor trimite coletul. Va multumim si revenim cu un raspuns in momentul cand primim nr. de awb.

    O zi buna,

    Echipa ReduceriAzi”

    Si asa de tare se grabesc ca n-au ajuns nici pana in ziua de azi produsele, banuiesc ca nr. de AWB voi primi la Pastile cailor! Asa ca aveti grija cu acest site, poate ca nu este vina lor, dar eu consider ca vanzatorii ar trebui verificati inainte sa-i lansezi pe site-ul tau de reduceri, tocmai ca sa nu fie tepari.
    Toate bune si Sarbatori Fericite !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *