Cum să convertești un profil de Facebook în pagină de business

**articol scris de fratele meu, Sergiu, expert online în devenire**

S-a întâmplat de multe ori: atunci când ți-ai făcut contul de Facebook pentru formație/website/afacere etc., ai pornit un profil personal în loc de o pagină de business (voit sau din greșeală) – nota Titus – am mai scris despre pagina vs. profil.

Acum, vrei să treci în rând cu lumea și să transformi profilul în pagină oficială, fie pentru că te apropii de limita de 5000 de prieteni, pentru că vrei să rulezi campanii de FacebookAds sau doar pentru a fi în regulă cu Facebook Terms of Service. Din fericire Facebook îți oferă această posibilitate.

Acum, chiar dacă procedeul de convertire este destul de simplu (vezi mai jos), este ireversibil, nu vei putea reveni la forma de profil personal (poate doar dacă ai facut-o din greșeală și insiști la cei de la Facebook). De aceea sunt foarte importanți pașii de înainte de convertire.

– Asigură-te că toate grupurile și paginile de business de pe Facebook pe care le administrezi au și un alt administrator în afară de tine. Dacă nu au, numește unul, altfel te vei trezi cu grupurile și paginile inaccesibile

– Anunță pe profilul de Facebook că vei face mutarea spre o pagină oficială. Nu vrei ca fanii să se trezească intr-o zi că au dat Like la ceva la care de fapt nu au dat și să îți dea Unlike

– Salvează-ți o copie a content-ului postat pe Facebook, deoarece la mutare se vor salva doar pozele de profil si prietenii și subscriber-ii (transformați în fani). Asta se poate face din secțiunea de Setări ale Contului, la secțiunea Setări Generale.

– Fă-ți un plan post-conversie: ce content vrei să păstrezi din cel salvat, la ce interval vrei să îl repostezi, astfel încât să nu te părăsească fanii din cauza paginii goale sau din cauza supra-postărilor, cum să interacționezi cu fanii în noul format, ce campanii poți să lansezi pe FacebookAds, etc…

– Asigură-te că ai numele potrivit pentru pagina de business. După procedeul de conversie nu vei mai putea schimba numele paginii decât în cazul în care ai sub 100 de fani. Când ești încă în formatul de profil personal poti schimba numele ușor în ce dorești (tot din secțiunea de Setări Generale ale Contului), cu excepția unor cuvinte cheie interzise de filtrele automate ale Facebook (cele ”prea” comerciale)

După ce ai făcut aceste lucruri ești pregătit să începi procesul (ireversibil) de convertire în pagină de business. Poți să faci asta apăsând aici sau din Facebook Help Center.

De acum procesul este același cu pornirea unei pagini noi-nouțe de Facebook: îți alegi categoria paginii, numele (trebuie sa fie cât mai apropiat de cel original), introduci toate informațiile despre pagina și gata, ai terminat! Ești mândrul posesor al unei pagini de Facebook, pe care te loghezi cu mail-ul și parola veche.

Nu uita să implementezi planul post-conversie, să te numești pe tine (sau pe altcineva, dacă este cazul) ca și administrator și eventual să le multumești fanilor că au rămas alături de tine prin această mutare!

Cum a mers la voi?

14 thoughts on “Cum să convertești un profil de Facebook în pagină de business”

  1. Am preluat din mers ceva abandonat de altii.
    Printre altele, au pierdut harta.
    Ce sa mai spun de poze.
    Pana acum e dureros.
    La 2 saptamani dupa convertire pierdusera 2k+ dintre “admiratori”.

  2. Foarte util articolul. Multi nu au stiut cum sa faca o astfel de conversie si au fost nevoiti sa o ia de la 0 cu tot.

  3. problema mea e ca facebook ma obliga sa ma convertesc din profil in pagina ..si eu nu vreau…de 5 zile am profilul blocat si nu pot face nimic
    asta e tot ce imi apare cand ma loghez
    https://www.facebook.com/checkpoint/
    Convert this Personal Account to a Page
    Personal accounts are meant for individual people. Maintaining one for anything other than an individual person is a violation of Facebook’s terms.

    Facebook Pages offer more robust features for organizations, businesses, brands and public figures. Learn more about Pages.
    pe langa aceasta imi mai apare un buton “convert to a page” si atat, nu imi da nici o posibilitate sa fac altceva pe cont
    ce sa fac?
    de pe aceasta profil sunt admin la alta pagina si am inteles ca o pierd daca fac conversie..si oricum nu vreau pentru ca am deja o alta pagina
    deci , cum fac? sa imi pot accesa normal profilul?

  4. Andreea, ai pus o întrebare foarte bună. Uite aici un alt ghid de conversie http://daveworks.net/web-design-development-tips/social-networking/how-to-convert-facebook-personal-account-to-facebook-business-page/ , respectiv aici http://marketingmatters.dexone.com/2631/converting-facebook-personal-profile-business-page/

    Practic, contul se transformă în Business Account, care poate fi admini pentru pagini. Nu sunt, însă, 100% sigur pentru că nu am mai văzut situația asta concretă. Cel mai bine e să îți mai faci un cont cu o pagină(fictive, de test), dupa care să îl convertești și să vezi dacă rămâi admin.

  5. salutare
    am si eu o problema… mi am schimbat numele profilului inainte sa incerc sa l transform in pagina, si dupa am incercat sa fac marea transformare….
    problema este ca unde ar trebui sa i dau numele, nu ma lasa sa denumesc pagina exact cum am si numele profilului sau asemanator si nici sa i pun un nume complet diferit
    va rog, spune ti mi si mie cum sa procedez
    multam

  6. buna ,am si eu o problema,din greseara mi-am transformat profilul in pagina(asta ca nu mai puteam sa intru ),am pierdut toate pozele …ce pot sa fac sa revin la profil ?

  7. salut,
    am citit articolul tau despre convertirea unui profil de facebook in pagina si am urmatoarea intrebare: exista vreo varianta de a restaura integral, sau partial datele din profilul de facebook in noua pagina creata prin conversie? mentionez ca am facut bacup datelor de facebook.
    In patea de final ai mentionat urmatoarele: „Nu uita să implementezi planul post-conversie, să te numești pe tine (sau pe altcineva, dacă este cazul) ca și administrator”, dar nu stiu exact ce inseamna planul post-conversie.

  8. problema mea e ca facebook ma obliga sa ma convertesc din profil in pagina ..si eu nu vreau…de 5 zile am profilul blocat si nu pot face nimic
    asta e tot ce imi apare cand ma loghez
    https://www.facebook.com/checkpoint/
    Convert this Personal Account to a Page
    Personal accounts are meant for individual people. Maintaining one for anything other than an individual person is a violation of Facebook’s terms.

    Facebook Pages offer more robust features for organizations, businesses, brands and public figures. Learn more about Pages.
    pe langa aceasta imi mai apare un buton “convert to a page” si atat, nu imi da nici o posibilitate sa fac altceva pe cont
    ce sa fac?
    de pe aceasta profil sunt admin la alta pagina si am inteles ca o pierd daca fac conversie..si oricum nu vreau pentru ca am deja o alta pagina
    deci , cum fac? sa imi pot accesa normal profilul?

  9. Buna, multumesc pentru articol!
    Am folosit optiunea “Cum îmi transform profilul într-o Pagină de Facebook?” pentru a crea pagina. Ei specifica faptul ca va ramane activ si profilul.
    Pasul urmator ar fi sa dezactivez profilul daca nu mai vreau sa fie vizibil?
    Multumesc!

  10. Buna! Acum o săptămână am creat de pe profilul personal de fb,o pagina pe care ulterior am si promovat-o.Il urmatoarea zi ma trezesc cu,contul privat blocat si mi se cere un act de identitate.Le-am trimis o poza cu pasaportul dar a trecut o săptămână în care nu am primit nici un răspuns.Mentionez ca pagina de business nu este blocata,doar contul privat dar bineînțeles nu am acces la pagina din moment ce am făcut pagina prin contul privat.Stie cineva ce e de facut? As vrea doar sa imi pot recupera pagina de business

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *