Razboiul in secolul 21 – Internet si Social Media

În fiecare duminică ies știri despre starea mondială. Ba că iese Grecia din Euro, ba că se salvează economia europeană, ba că ne așteaptă un război în orientul mijlociu (iar!). Weekend-ul ăsta, știrea a venit pe un fundal destul de zgomotos, creat de un așa-zis trailer al unui film anti-islamic ce a fost publicat pe Youtube și preluat pe o grămadă de site-uri de știri din toată lumea, enervând la culme o parte din lume deja inflamată de revoluțiile locale.

Filmul se pare că ar fi fost făcut de un egiptean, cu bani de la evrei. Makes sense, right? Oricum, e revoltător și batjocuritor. Cum ar fi să se facă un film de genul ăsta despre europeni, creștini sau americani? Nu ar reacționa oamenii la fel? Dislike și comentarii acide peste tot, plus proteste de stradă. Partea cea mai faină e că nu există întregul film.

În fine, am pus subiectul pe tavă pentru că am primit săptămâna trecută un clip exact despre rolul social media și al internetului în mișcările sociale din orientul apropiat.

Cred că următoarele războaie, după upgradeul din anii 1990 – 2000, care a redus numărul de soldați implicați, vor avea cel puțin o componentă tactică pe online, manifestată prin activism, materiale agitatoare, propagandă și PR militar.

Hyper Revolution by Open-Site.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *