Puma Creative Party – Love thy Planet

În 2010 am fost la un eveniment al Puma, cu ocazia lansării Creative Factory. De atunci și până acum, experiența aia a rămas de referință din punct de vedere al modului în care au implicat invitații de la lansare și modul în care au gestionat și livrat „brand experience”-ul.

De aceea, când am primit invitația de la Standout și eram deja cu bagajele făcute, l-am delegat tot pe Robert Lazăr să meargă, să vadă și să scrie. În curând va trebui să îl fac co-autor, cine știe? Bănuiam că va fi un eveniment mișto, fapt confirmat de experiența lui Robert.

La invitaţia celor de la Standout am ajuns la Puma Creative Party. Unii dintre voi poate îşi amintesc de conceptul mai vechi, Puma Creative Factory prin care îţi personalizai adidaşii online. Ei bine, aceasta e continuarea şi are mesajul “Love thy planet”. Inovaţia vine de la culorile Inkodye de la Lumi, despre care eu aş spune că nu sunt culori. Sunt negative lichide ale culorilor.

La acest party au participat atât bloggeri cât şi persoane care au aflat de eveniment de pe Facebook. S-au strâns mulţi oameni să vadă cum funcţionează minunea şi de ce nu, ca să câştige 2000 de euro. Aşadar, s-au format echipe a câte 5 persoane care au primit câte un tricou şi câte o geantă pe care să poată picta.

Dar ce să pictezi când nu vezi?

Asta e partea cea mai amuzantă la conceptul acesta care revoluţionează industria Doit Yourself. Culorile sunt incolore, sau au o culoare lăptoasă. În momentul în care le aplici pe materialul textil se vede de parca ai fi udat tricoul cu pensula. După ce ţi-ai terminat tot desenul ieşi afară cu tricoul şi îl laşi la lumina soarelui câteva minute. Tricoul tău va prinde culoare şi te vei simţi ca un fotograf care lucrează în camera obscură(aviz hipsterilor).  Procedura nu ţine doar de talent, dar şi de concentrare sau plăcerea de a te lăsa surprins, pentru că dacă doreşti să faci un design foarte complicat cu multe culori s-ar putea să uiţi în ce locuri ai pus anumite culori.

Pentru a desena pe tricouri sau genţi am avut la dispoziţie şi şabloane cu mesaje amuzante sau optimiste. Şabloanele erau fotografii printate în mod negativ şi transparente. Tu umpleai tricoul de vopsea “incolora” puneai fotografia şi apoi ieşeai la soare.  Lumina nu trecea prin părţile întunecate ale fotografiei, iar astfel după ce se imprimau culorile duceai tricoul la spălat ca să-l cureţi de vopseaua neactivată.

Tricoul meu a fost o demonstraţie a antitalentului artistic aşa că nu i-am făcut nicio poza, dar experienţa a fost una tare faină, care pe mine m-a făcut să mă simt de parcă aş developa filme în lumea contemporană.  Am văzut şi tricouri care arătau ca scoase din magazin. Chiar te intrebai  cât ar fi costat. Un astfel de tricou a câştigat şi premiul de 2000 de euro.

Ideea este că şi tu poţi face astfel de tricouri şi chiar ai şansa de a participa şi tu într-un concurs. Acum poţi să te exprimi prin tricouri unice şi originale realizate chiar de tine. În acest moment doar locuitorii din România, Rusia, Africa de Sud și Polonia pot participa la concurs, deci șanse maxime pentru un concurs internațional.

Dacă vom avea un câștigător din România, PUMA îl va premia cum trebuie: în afară tricourilor menționate pe site, va avea șansa să-și realizeze o pereche de pantofi personalizați PUMA, plus produse PUMA în valoare de 500 de euro, un premiu în bani în valoare de 2000 de euro și se va vinde în magazine (AFI Palace & zorilestore.ro) o colecție limitată de tricouri printate cu fotografia să câștigatoare. Concursul se încheie pe 4 noiembrie.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *