Instagramvertising – trend pentru 2013

Chiar dacă nu am inclus Instagram în predicțiile inițiale pentru 2013, faptul că au dat drumul statisticilor în mod public e semn că vor să introducă primele metode de monetizare pentru o platformă ce a crescut frumos, a fost înghițită de Facebook și acum trebuie să producă.

Cu toate că au fost victimele unui atac de PR foarte bine orchestrat și bazat pe un ToS ambiguu, nu și-au pierdut din suflu. Au cam 90 milioane de useri activi/lună care urcă 40 milioane de poze și împart 8500 de like-uri pe secundă. Nu-i rău, doar că trebuie să îi pună la produs, să nu scadă return-ul investitorilor flămânzi.

Astfel, adaug la trenduri pe 2013 și apariția Instagramvertising-ului. El s-ar putea traduce în:

  • promoted photos – direct în stream, de la branduri, nu de la useri
  • sponsored likes – dacă ai dat like unei poze cu apă, aplicația îți recomandă ”why not like (insert photo here)” cu o apă minerală sau cu turism la cascade/mare/lacuri
  • sponsored profiles – dacă ai dat follow cuiva care are niște interese comune cu un brand, instagram îți recomandă să urmăreși și brandul respectiv

Doar au acces la Facebook Graph Search și aș fi dezamăgit să nu văd implementată măcar una din cele 3 variante pe care le-am listat mai sus.

4 thoughts on “Instagramvertising – trend pentru 2013”

  1. Exista deja in Romania vreo agentie care sa ofere consultanta / realizare de campanii pe Instagram?

  2. Nu cred să existe cineva specializat în Instagram, având în vedere că nu are cine știe ce trafic în România. Se pot face campanii integrate, cu componentă de Instagram. Putem discuta pe mail mai multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *