Cum fac un infografic?

Cu grijă și cu multe date, ar spune unii. Prima condiție pentru orice infografic este să ai datele la îndemână, să le prelucrezi și să creezi un concept. A doua e să știi să desenezi/să îmbini culorile și elementele vizuale, pentru că altfel iese doar o treabă de mântuială.

Dacă pentru prima parte nu prea există înlocuitori și facilitatori (în afară de Excel și Google Search), pentru a doua există multe tool-uri online cu care poți să te joci. Dintre uneltele date de SEOMoz, aș putea să aleg: Infogr.am, Visua.ly și TimelineJS, ale căror rezultate le puteți vedea aici(timeline interactiv) și aici(sample de infografic).

Update: mai multe informații despre conținut sunt și aici.

Update 2: Colecția mea de infografice

4 thoughts on “Cum fac un infografic?”

  1. Interesant. Pacat ca esti sustinator RMGC, a cianuii si a “defrisarii” a 3 munti din Romania.
    Dar informatii oferite sunt utile.

  2. @Razvan la fel de ușor pot și eu să spun că tu ești susținător al propagandei anti-economice, blocator al locurilor de muncă și agent străin, pus să oprească dezvoltarea economică a României. Dar nu o fac 🙂

    Mulțumesc de apreciere.

  3. De fapt sunt un sustinator al economiei sociale si durabile. E mai profitabil sa investesti in agricultura, de exemplu, decat in minerit gen RMGC.
    Oricum daca ai un loc de munca la ei e foarte bine. Cel putin platesc bine si ei investesc destul de bine in PR si in online.
    P.S.: fiind un sustinator RMGC voi oferi comentarii pe blog-ul/site-ul tau. Nu rautacioase, ci in functie de subiect. Te superi?

  4. Nu mă supăr, respect opinia fiecăruia, mai ales dacă e exprimată cu decență. Nu putem să fim de acord cu toții, în special pe proiecte de o asemenea anvergură.

    Te mai aștept pe aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *