Șofat + alcool = fail

De când mi-am luat carnetul, am avut o jenă în a mă urca la volan chiar și după o bere (aia legală, în timp ce mănânci bine). Nu mai vorbesc de momentul în care stai și petreci, treci de 2-3 pahare și devine dificil să manevrezi instrumentele de bord. Mai mult, m-au încurajat în sensul ăsta toate știrile alea cu măcel pe șosea, cu șoferul care era băut și a pierdut controlul volanului…știți povestea.

Ei, doar că nu toată lumea e așa. Mulți se urcă lejer la volan după ce au fost în club sau la petreceri (în satul sau cartierul vecin). Nu trebuie decât un moment de neatenție și face totul praf – tu, mașina, pietonii, celelalte mașini din parcare, depinde de context.

De ce să riști treaba asta pentru un taxi care te costă 10-20, hai 40 de lei? Merită să riști pușcărie (pentru alcool mai mult de 0,8 la mie) sau o amendă și permisul luat (alcool sub 0,8 la mie detectat în aerul respirat)? Eu zic că nu. Mai mult decât atât, am și semnat pentru consumul moderat și responsabil, respectiv abstineța de la șofat dacă am consumat. Până acum, aproximativ un milion de oameni din întreaga lume au semnat, alături de Mika Häkkinen (mai țineți minte campionatele alea de Formula 1 pe TVR?). Pactul se poate semna printr-o aplicație mișto pe pagina oficiala de Facebook Johnnie Walker Romania.

Join-the-Pact_Mika-Hakkinen1-1024x681

Mai mult, sursele spun căƒ, Mika Häkkinen (himself!), ambasadorul global Johnnie Walker pentru promovarea consumului responsabil de alcool, vine pentru prima dată la București pentru a lansa campania ”Join the Pact”, campanie menită să încurajeze și să determine consumatorii, prin semnarea pactului online, să facă un angajament personal de nu se urca la volan sub influența alcoolului.

În data de 5 iunie, în parteneriat cu Forumul Român pentru Consum Responsabil de Alcool, Mika Häkkinen, ambasadorul global Johnnie Walker pentru promovarea consumului responsabil și dublu campion mondial de Formula 1 alături de echipa Mclaren, va veni în București pentru a transmite consumatorilor români mesajul ”€œNu te urca la volan sub influența alcoolului”, făcând parte din campania globală Johnnie Walker pentru consum responsabil, ”€œJoin the Pact”. Mika Häkkinen va parcurge un circuit închis pe Bulevardul Kiseleff la volanul mașinii Join the Pact Caparo T1 și mii de fani se vor putea bucura de acest moment unic din zone special amenajate.

(sursa foto)

One thought on “Șofat + alcool = fail”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *