Studiu: Jumătate din organizațiile europene nu măsoară impactul social media (2013)

Acum o lună, Kellen Europe, a lansat primul raport despre modul în care utilizează organizațiile europene social media.

Raportul “Social Media pentru Organizații” oferă o imagine de ansamblu asupra modului în care organizațiile din Europa folosesc social media, precum și asupra provocărilor de care se lovesc. Studiul a fost compus dintr-un sondaj online la care au participat 123 de directori de organizații din Europa și persoane responsabile de comunicarea online ale entităților, precum și o serie de focus grupuri construite pe baza rezultatelor sondajului.

kellen

În mod surprinzător, Twitter e cea mai folosită rețea de socializare, depășind Facebook și Linkedin (la același nivel). Facebook și blogurile sunt văzute ca având cel mai mare potențial negative, pe când Twitter și Linkedin sunt surse de impact pozitiv. Îngrijorător e că 51% din organizațiile care au răspuns spun că NU măsoară impactul comunicării în Social Media, drept urmare, doar 18% din ei consideră că acest tip de comunicare are efect în business-ul lor (nasoală treabă pentru agenții și consultanți, e rost de schimbare aici).

Raportul e rezultatul acestor focus grupuri, plus recomandări făcute de Kellen și se încheie cu 10 sfaturi de utilizare a social media pentru organizații. Dintre ele, merită amintite (deși am mai vorbit de ele pe blog de-a lungul timpului):

  • obiectivele îs cheie, la fel și alinierea strategiei de comunicare cu cea de business
  • trebuie să fii transparent și gata să răspunzi, altfel comunici degeaba
  • monitorizează, evaluează și trage concluziile de fiecare dată

Mai jos e întreg studiul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *