Pacific Rim (2013) – sau cum se anulează Apocalipsa

Articol scris de Sergiu Căpîlnean

Aseară am fost la Cinema City Cotroceni, la invitația Oxygen PR, în locul fratelui meu, să văd în avanpremieră filmul Pacific Rim/Cercul de Foc în format IMAX 3D. La prima vedere, filmul, regizat de Guillermo del Torro, pare să fie un blockbuster clasic de vară, în care omenirea, într-un viitor apropiat, este nevoită să se unească în fața unei invazii extraterestre, situația depinzând în final de eroul neașteptat. Însă…

Cinema City Pacific Rim

De data aceasta extratereștrii vin din adâncurile oceanului, nu din spațiu. Trăgând puternic din cultura pop japoneză, invazia nu se face prin armate, ci prin monștri uriași care atacă principalele orașe ale Pământului, iar statele lumii contracarează cu roboți uriași ce aduc aminte de mecha din anime-uri. Luptele dintre roboți și monștri domină filmul și asigură un spectacol vizual ce, pentru mine, a făcut ca acest film să fie potrivit pentru prima mea experiență IMAX.  Nu lipsește nici elementul comic, asigurat de doi cercetători trăzniți, iar deși legile fizicii par să fie adesea ignorate, când vezi o luptă unu la unu între două apariții gigantice, parcă acest lucru nici nu mai contează.

Un mic bonus: aflăm că nu e prima oară când extratereștrii vizitează Pământul, însă pentru invazie sunem și noi responsabili.

Pe scurt: Cum se anulează Apocalipsa? Cu roboți uriași și un good old fashioned arse kicking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *