Facebook se schimba – username si url personalizat

Sâmbătă, la 7 dimineața, Facebook lansează poreclele și adresele personalizate pentru utilizatori. Până nu demult, facebook era apreciat pentru faptul că utilizatorii erau înregistrați cu numele lor real și, prin chestia asta, diferea radical de alde myspace și infamul hi5.
Dezvoltatorii i-au zis, pe blogul oficial Facebook, că va avea rolul de a defini spațiul numit acasă pe platforma și promit servicii noi la care sa fie util username-ul. Practic, schimbarea majoră de care vorbește toată lumea acum, cu 2 zile înainte de lansare, e că profilul și paginile de facebook vor deveni mai ușor de partajat via retele sociale, prin linkul usor de reținut, ce va înlocui clasicul userid=1223131434.
Daca îți alegi un username greșit sau vrei să ți-l modifici, nu vei putea face asta. Daca te-ai înregistrat după 31 Mai, mai trebuie să aștepți până să îți alegi nume. Nu poți să aloci mai mult de 1 nume/profil sau pagina personalizată. Toate măsurile au fost luate ca să prevină monopolizarea unor nume-cheie de către un grup de persoane și apoi comercializarea lor.
Există o serie de opozanți la schimbare, care consideră că nu se aliniază la modelul de utilizare al Facebook de până acum. Poate proprietarii vor sa schimbe modul ăsta de utilizare. Una peste alta, sunt puțini la număr și nu suficient de înarmați cu argumente încât să se facă auziți.
Un poll de pe mashable.com arată o preferință clară în favoarea noilor nume.
Sa vedem ce efect va avea asupra utilizabilității platformei. Eu unul cred ca o să îmi trec profilul pe cartea de vizită.
Voi ce părere aveți despre schimbarea asta? E bună, e rea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *