Search-ul care te cunoaste

Duminică seara am dat peste dailyperfect.com, ca urmare a răsfoirii unui articol din thenextweb.com. Ulterior a apărut și pe mashable.com

Dailyperfect este un motor de căutare care iîț cere un singur lucru. Să îi dai numele tău complet și să îl lași să își facă treaba. În câteva secunde el returnează rezultate legate de interesele tale și oameni pe care îi cunoști sau nu, în funcție de ce găsește pe internet despre tine.
Să luăm exemplul meu: sunt interesat de marketing, social media, web 2.0, publicitate, online, cărți audio, europa de est și centrală, knowledge management, programare, blogging etc… Interesant e că o parte din ele le-a nimerit destul de binișor. Oricum ai opțiunea să marchezi exact ce te interesează și ce nu, filtrând eventualele scăpări.
La capitolul oameni nimic surprinzător, pentru că se vedea clar cum mi-a căutat în Blogger, GMail, Facebook și LinkedIn. Oricum a fost amuzant să îmi văd numele asociat de atâția prieteni în mod automat.
Practic, ce e important de reținut legat de search engine-ul ăsta, e că îți poți verifica foarte ușor acuratețea cu care ai reușit să îți creezi un brand personal pe internet, în cadrul rețelelor sociale în mare parte și cât la sută din brandul respectiv e coerent.
A doua calitate utilă e șirul de articole de interes afișate în urma deducerii pasiunilor tale. E un fel de agregator de știri personalizate.
Am uitat să va spun ca te înregistrezi din 3 click-uri maxim.
Curios să afli care e brandul tău online, intră pe dailyperfect.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *