Buzz international – Facebook a cumparat FriendFeed

Cel  mai fierbinte subiect al momentului, pe social media, este achiziția FriendFeed de către Facebook. FriendFeed este un agregator de rețele sociale construit de 4 foști angajați la Google.

În momentul ăsta FriendFeed e blocat la autentificări noi:

ffeeed

Puteți citi despre subiect pe site-urile internaționale cu detalii și comentarii fierbinți legate de una din cele mai importante achiziții din online – mii de tweet, sute de comentarii deja :

Pe Mashable.com – BREAKING: Facebook Acquires FriendFeed

Pe thenextweb.com – Facebook buys FriendFeed

Pe bizjournals.com – Facebook agrees to buy FriendFeed

TechCrunch.com – Facebook Acquires FriendFeed (Updated) + primul interviu după achiziție – aici

TheStandard.com – Facebook acquires Friendfeed, care a prevăzut achiziția Friendfeed de către Facebook încă din 17 Aprilie 2008, are de departe cel mai interesant articol din punctul meu de vedere. Totul a început când Facebook a aprobat o aplicație FriendFeed pentru utilizatorii rețelei, apoi a dezvotat sistemul de updates în oglidă cu cel din FriendFeed.

Cel mai interesant lucru este evoluția prețului acțiunii FriendFeed din Aprilie 2008 până în Septembrie 2008, de la 47 $ pe acțiune la 3 $ pe acțiune – numai bun pentru achiziție. La acea emisiune de acțiuni Friendfeed strânsese doar 5 milioane de $.

stats

În fine, în acest moment se vorbește de Facebook + FriendFeed = moartea Twitter.

Se pare că discuțiile se purtau încă din Octombrie 2007.

Update amuzant:

Avem și un SPAMMER care încearcă să profite de buzz(pe Mashable.com în comentarii):

Knoyce.com will be adding the same “live feed” feature to it’s network soon. Today Knoyce announced the addition of a gaming section coming soon http://bit.ly/z0BaZ
Se chinuie și ei…micuții 🙂
Update 2:
Facebook şi FriendFeed, pe prima pagină la trending topics pe Twitter, deci omoară Twitter, ci mai degrabă îl stimulează în acest moment.
tw
Update 3:
Friendfeed a costat 47,5 milioane $, din care 15 milioane $ cash şi 32,5 milioane $ în acţiuni la Facebook.
Now, we have what looks like a deal price. According to The Wall Street Journal, Facebook paid nearly $50 million to acquire FriendFeed: $15 million in cash and $32.5 million in Facebook (Facebook) stock. According to the report, the stock part of the deal values Facebook at $6.5 billion – the same valuation that Facebook employees were allowed to sell stock at last month.
O altă ştire a mai comunicat că Facebook era în discuţie şi cu Twitter în vederea unei achiziţii, dar că ar fi fost mult mai scump decât FriendFeed. Asta se întâmpla pe la sfârşitul lui 2008, când Twitter a refuzat ofertele Facebook şi se specula de atunci un număr de variante alternative la achiziţia Twitter.
În noiembrie 2008, Twitter ar fi fost evaluat la 15 miliarde de $, mult peste FriendFeed, după ce Microsoft făcuse o ofertă.

4 thoughts on “Buzz international – Facebook a cumparat FriendFeed”

  1. De ceva timp folosesc FriendFeed-ul si ma intrista pustietatea de acolo. Poate vin ceva useri noi si imi fac prieteni. Lulz 😉
    Pe la alta parte, imi amintesc cu nostalgie de perioada in care erau mai putin de 500 de utilizatori activi de twitter in RO. Parca nu era asa zarva.

  2. Am intrat si eu pe friendfeed, e destul de pustiu, dar trebuie sa il mai explorez putin 🙂 Oricum era mic si la nivel international, doar cu 600 mii de vizitoatori pe luna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *