Mare 3.0 pe plajele Ursus din Mamaia

Am început să fiu o apariție destul de frecventă pe la mare, așa cum s-a întâmplat și acum două săptămâni, când am lucrat la mare, și acum un weekend, când ne-am relaxat la mare, cum am fost și weekend-ul ăsta, pe plajă la Mamaia și cu scurte drumuri prin Vamă, noaptea.

Drumul a fost destul de liber(am plecat pe la 5 și jumătate – 6 din București, pe autostradă), chiar dacă am stat un pic la coadă pentru trecerea pe la punctul de taxare din Fetești. Totuși n-am stat la cozi interminabile, de 10-15 km, ca în zilele anterioare, de le dăduseră pe toate posturile TV. A fost un drum ok și am ajuns în aproximativ 2 ore și jumătate în Constanța.

ursus-summer-adventure

Acolo, ne-am întâlnit cu câștigătorul concursului de pe subiectiv.ro, sponsorizat de Ursus Summer Adventure. Din păcate, Alex Mihăileanu nu a reușit să vină și el la mare.

În prima zi am fost pe plaja H2O, din capătul de nord al Mamaiei, unde în perioada 16 Iulie – 30 August se desfășoară demonstrații și concursuri de sporturi extreme – noi am prins sâmbătă kitesurfing, BMX air, windsurfing, mountainboarding.

h2o

Când am ajuns la plaja H2O, demonstrațiile de kitesurfing și windsurfing erau deja în toi, fiind undeva la 5-6 scoase deja în larg pentru a delecta publicul privitor. Kitesurfing-ul este un sport de apă care se practică folosind o placă de surf modificată cu legături de prindere a picioarelor. Kitesurferul foloseste puterea vântului ca să se propulseze prin apă, captându-l cu ajutorul unui zmeu uriaș(de aici kitesurfing)

Am făcut poze 🙂 (click pentru zoom)

IMG_0022IMG_0026

Valurile se produc în trepte le Mamaia pentru că există 2 bancuri succesive de nisip către mal, adâncimea apei fiind variabilă +/- până departe în larg.

Lângă bar aveau un simulator de surfing, pe care m-am delectat aproape toată ziua, până i-am prins ideea și am reușit să îmi țin echilibrul destul de ușor. E o combinație interesantă între skateboarding și snowboarding, dar mult mai rapid și imprevizibil.

Faptul că am stat atât de mult pe la bar nu putea decât să îmi facă bine, pentru că așa am făcut rost de un test run cu mountainboard-ul lui Bobby(căruia îi mulțumesc încă o dată pentru placă)

IMG_0039IMG_0041

Mountainboard-ul este un sport derivat din snowboarding, practicat vara. Iei o placă metalică mai scurtă, îi instalezi suspensii, atașezi roți cu cauciucuri groase şi montezi niște legături. Ai obținut un mountainboard.
Te poți da cu el cam pe oriunde este o pantă mai abruptă, de la dealuri sau pante pe munți, până la denivelarea din parc. Trebuie neapărat să porți protecție, pentru că impactul cu pământul e cam dur. Eu n-am căzut, dar pentru că aveam genunchere și cotiere mi-a dat siguranța să învăț mai repede și sar de la trambulină.

Din păcate nu a fost concurs şi pentru mountainboard , pentru că eram singurul concurent. A fost doar pentru Bmx.

Ca să mi se demonstreze încă o data cât de mică e lumea, am dat peste un biker din Baia Mare la concursul din Mamaia.

Mai spre seară am luat masa la Scoica, unde am așteptat doar o oră şi jumătate să ne aducă masă de data asta. O ușoară îmbunătățire totuși.

După ce am mâncat bine, am plecat la vilă ca să ne odihnim un pic pentru că pe la 11 am plecat în vamă, unde am şi stat până dimineață.

Complicat a fost până am ajuns efectiv în vamă, pentru că am stat în Real cam jumătate de oră din cauza schimbului de tură. Am ajuns la concluzia că drumul de la Constanța la Vamă Veche durează exact două doze de Ursus. Pe măsurate.

Am ajuns în vamă pe la 12 şi jumătate, exact în miezul distracției. M-am întâlnit acolo cu Naty, Alex şi fratello, care veniseră de vreo o săptămâna din Baia Mare.

M-am întors în Constanța la 1 a două zi şi am încercat să mergem la plajă la Leandri de data asta. Am fost spectatori la fotbalul la 6 porți, pentru că am ajuns un pic prea târziu la înscrieri și jocul începuse deja.

Spun am încercat pentru că după cam o oră se înnorase atât de tare încât am plecat la Cazino şi la Aquarium să facem poze.

IMG_0070

Aquariumul nu a fost cine știe ce, doar acvariul cel mare din centru, care conține sturioni uriași, a fost mai interesant, în rest peștii erau cam apatici. Cam puțin pentru cei 14 lei de persoană dați la intrare.

IMG_0089

În sfârșit, după ce am vizitat un târg de carte şi am luat niște suveniruri, am închis ziua cu pizza şi bere. A, da şi cu un monopoly 🙂 Dar nu înainte să fim martori orbi la tornadă pe mare. Am auzit furtună afară, dar eram prea ocupați cu pizza ca să îi mai dăm importanță.

Asta da viaţă la mare. Ursus Summer Adventure : d

One thought on “Mare 3.0 pe plajele Ursus din Mamaia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *