McDonald’s are site-uri pentru minoritati

Azi dimineață am găsit o serie de linkuri foarte interesante care duc la două site-uri făcute de McDonald’s pentru două minorități etnice din Statele Unite:

356black.com

356black

356Black este un site dedicat comunității afro-americane din SUA. El are ca scop sărbătorirea diversității culturale și a culturii afro-americane în fiecare zi, nu doar în ”luna istoriei negrilor” – habar nu aveam că există așa ceva – lună în care se celebrează sutele de ani de istorie a afro-americanilor pe continentul nou.

Practic, site-ul este o platformă de recrutare targetata pe etnie, care oferă atât informații despre o carieră în McDonalds, cât și alte oportunități de a face școală sau de a practica un sport.

Desigur, pe thenextweb.com reacția a fost ușor habotnică, propunând la schimb un 365White. Sincer, mie mi se pare în regulă ca și strategie de brand, atunci când vrei să te orientezi spre minorități, să le celebrezi.

myinspirasian.com

myinspirasain

Dacă tot vorbeam de celebrat și dacă negrii au o lună a lor, McDonalds a creat o lună a celebrării asiaticilor din SUA, ca să nu se simtă ei discriminați 🙂 Luna se numește ”Asian Pacific Heritage Month” și a fost decretată de Președintele Jimmy Carter în 1978.

McDonalds a profitat de această sărbătoare și a prezentat cultura și obiceiurile asiatice prim mai multe evenimente în diverse orașe. În plus, pe site sunt punctate influențele culturii asiatice în viața americanilor: de la mâncare, sport, jucării, tehnologie, până la muzică și divertisment.

E exact aceeași idee ca mai sus – compania vrea să se apropie de un grup țintă foarte numeros și foarte deschis spre fast food.

Revenind acum pe meleaguri românești, sunt curios cum ar arăta o platformă de genul ăsta la noi.

*următoarele propuneri sunt cu rol de pamflet și nu reprezintă act de discriminare la adresa vreunei minorități naționale*


365Rrom.ro
SavoareaMaghiara.ro
GustTatar.ro

și altele

Update:via @clickiohttp://acrituriunguresti.ro/ vând murături la tonă – vreți și voi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *