Telefoane de bloggeri

305425495_92592d5f81_o

sursa foto

Azi am fost pe la Orange Concept Store ca să își ia Clickio 3GS-ul și sa întreb și eu ce pot să fac cu abonamentul meu flexibil de 1 an ca să pun mâna pe un iPhone, măcar 3G 🙂

Înainte sa intru în subiect, vă povestesc cu se face un abonament pentru 3GS – trebuie să fii neapărat din altă rețea sau cu cartelă, pentru că altfel îți faci abonament pe lângă abonamentul care îl ai deja.

Durează cam 2 ore tot procesu și ai nevoie de factura de gaz/electricitate, contractul de chirie/proprietate de la locuința ta, o factură de la abonamentul din altă rețea(dacă vrei să îți portezi numărul, pentru că acolo se află numărul de abonat de la cealaltă rețea).(edit)

Între timp, am avut intenția să îmi cumpăr un alt telefon, nu iPhone, mai ieftin și cât de cât cu aceleași funcții. Am dat o raită pe la toate cele 40-50 de telefoane expuse de toate națiile cunoscute în Ro(da, Nokia, Sony Eriksson, Sagem, Motorola, Alcatel, Samsung, LG, HTC, BlackBerry, etc etc, însă nu a fost niciunul să mă deturneze de la decizia de iPhone.

Pentru mine, un telefon de blogger ar trebui să aibă următoarele funcții ca să fie folosibil pentru blogging în mod eficient:

  1. internet 3G + opțional rețea Wi-Fi
  2. browser de internet cu suport CSS și HTML complet
  3. suport de conexiuni securizate SSH
  4. touchscreen sau tastatură QWERTY
  5. viteză de navigare
  6. aparat foto/video de minim 2 Megapixeli

Am testat Xpress Music, Cookie, Blackberry de diverse nații, Generația N de la Nokia, HTC și am ajuns la următoarea concluzie:

Dacă vrei să scrii pe blog de pe telefon, trebuie să îți iei un telefon pe Windows Mobile cu Internet Explorer sau Symbian și un browser care suportă conexiuni securizate pentru login-ul pe blog pentru că altfel nu prea ai cum să scrii articole pe blog – eventual e-mail postig, dar tot inconfortabil.

Ai grijă când te uiți la telefonul mobil pentru blogging să fie confortabilă tastatura și să suporte mai mult de 2000 de caractere per calup de text, pentru că altfel va fi nevoie să te întrerupi din 2000 în 2000 și să reiei scrisul – neplăcut. Tastaturile cele mai bune sunt cele QWERTY fizice și cele QWERTY Touchscreen, cu spații între taste – nu ca la Xpress Music, unde trebuie să ai degetele foarte subțiri pentru a tasta cat de cat repede, altfel riști să apeși mai multe taste în același timp.

Cel mai ok ca și raport calitate preț pe care am pus mâna a fost HTC Diamond, la 200 de Euro, dar tot nu m-a deturnat de la gândul de iPhone.

Până una alta, aștept lichidarea de stoc la 3GS și mai caut pe site-uri de licitații. Primesc oferte și în comentarii 🙂

8 thoughts on “Telefoane de bloggeri”

  1. cel putin la prima impresie mi-a placut. se misca un pic greu in meniu, dar pe net imi place cum navigheaza. tie cum ti se pare?

  2. e super super ok dar baterie e de tot rasul. se descarca foarte repede. am citit si pe net si asa sunt toate nu e problema la mine.

    orice telefon are si plusuri si minusuri.

  3. Eu am XpressMusic si sunt super multumit de el. Daca scri cu stiloul merge super rapid scrisul… Si bateria e foarte ok. Singurul inconvenient ca e cam mult plastic ieftin pe el.

  4. incearca E71. Eu personal sunt multumit de el in toate privintele si se incadreaza in specificatiile tale. Sau… daca vrei ceva mai nou poti opta pentru E75 sau Xperia.

  5. eu zic sa incerci iphone. eu am unu si pot zice ca merge bine pe net plus pe tastatura te poti obisnui usor sa scrii. problema e cu statu mult online: ti se termina bateria in o zi, doua daca tot intri pe net :p

  6. Pana la urma tot iPhone cred ca o sa imi iau, mai ales ca are aplicatie speciala de WordPress, pentru scrisul pe blog.

    @Andrei pe E71 am testat loginul de WP si pe browserul standard nu mergea.

    @Sorin N97 e bun daca vrei sa folosesti foarte mult video, in rest nu mi se pare ca isi merita banii pentru ce as face cu el

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *