Transferul de la o facultate la alta – episodul 2

Photo-0084

Acum 2 săptămâni am scris un articol cu cei 7 pași pentru un transfer de la o facultate la alta, studiu de caz pe transferul meu de la Finanțe-Bănci, ASE, la Româno-Americană – Marketing.

Am ajuns azi la pasul 6, în care mi-am completat dosarul cu ultimul document – programa analitică pe cele 4 semestre absolvite, care se iau în considerare la transfer.

Programa analitică e o cărțulie de 27 de pagini, în cazul meu, în care se descrie fiecare materie în parte – bibliografie, programă, mod de evaluare, număr de credite pe materie, toate semnate și ștampilate de către rector – ca să nu poți cumva să le falsifici.

Cum se obține?

Se depune o cerere la arhiva Academiei de Studii Economice și se primește un număr de ordine, cu care trebuie să te întorci în câteva zile. Suni înainte, ca să nu faci drumuri degeaba, la numărul 021 319 19 00, sau 01 în caz că primul nu răspunde, și ceri legătură cu Arhiva – ți se face imediat.

Doamna de la arhivă a fost foarte simpatică și binevoitoare, s-a oferit inclusiv să plătească în locul meu la casierie suma necesară, pentru că ajunsesem după 2, când erau închise toate casieriile. Ce să mai… 🙂

Documentul m-a costat 2 săptămâni și aproximativ 70 de lei

Acum aștept 10 Septembrie să mă înmatriculez dincolo.

Iacta alea est

5 thoughts on “Transferul de la o facultate la alta – episodul 2”

  1. De curiozitate, de ce te-ai mutat de la ASE Finante, Banci la Romano-Americana Marketing ?

  2. Am dat la Finanțe – Bănci mai mult la întâmplare și superficial, mi-am dat seama prin anul 2 că nu e de mine, dar nu m-am mutat atunci din cauza unor sfaturi – ”lasa, e mai bine la finanțe, termină asta”, iar în anul 3 mi-am dat seama că vreau o carieră în marketing. La ASE nu mă puteam transfera, deci am ales a 2-a alternativă + că o să o fac la FR(în weekend-uri) pentru că lucrez în timpul săptămânii.

    A, da și mă costa anul suplimentar vreo 5000 de lei la ASE.

    Cam de asta 🙂

  3. Brrr,

    Am terminat Marketing la A.S.E. sincer cred ca cel mai rentabil e sa termini ce ai inceput si sa iti iei niste carti misto de marketing pentru notiunlile de baza (e acelasi lucru)

  4. Da, de acord. Era rentabil daca ma tineam de ea si ma interesa – asa as fi avut de recuperat 1 an la finante si abia apoi sa ma inscriu la marketing = tot 2 ani, doar cu cheltuieli mult mai mari 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *