Poza gazduitorilor de site-uri din Romania

Am reuşit printre multele picături de timp ocupat, să găsesc un interval în care să fac şi să scriu despre poza de grup a hosterilor din România.

Am primit o sugestie de la Andrei – egazda.ro, cărui îi zic – ”Mulţumesc, Andrei” 🙂 pe calea asta. Logica acestei poze de grup e că am vrut să completez poza de grup a internetului românesc cu cei care stau în spatele site-urilor de prin plaiuri autohtone şi, în acelaşi timp, să trec şi prin câteva pachete de hosting utile pentru lumea care vrea să îşi ţină un site/blog.

Am ales 7 dintre cei mai cunoscuți hosteri din România. Dacă cineva se simte pierdut din lista asta, îl rog să îmi dea un comentariu şi o să îl adaug în listă 🙂 – pentru asta am nevoie de câteva caracteristici ale serviciului/al oamenilor de acolo – de exemplu – cei de la x sunt simpatici şi tineri, un pic rebeli.

Să dăm drumul la listă, începând cu egazda, elvsoft şi Hostway.

Hosteri 1

eGazda.ro a aparut pe piata de hosting din Romania la data de 1 martie 2005.

Ne-am propus sa venim cu o oferta de hosting si domenii corecta fara a vinde iluzii clientilor nostrii, de aceea nu o sa gasiti pe site-ul nostru cuvantul “nelimitat” in dreptul traficului sau al spatiului alocat. Overselling-ul, o tehnica folosita de multi altii, pur si simplu nu este in vocabularul nostru.

Ne respectam clientii si dorim sa le satisfacem toate dorintele si nevoile lor, acesta este una din filozofiile noastre.
Indiferent ca sunteti o persoana care abia acum descopera internetul sau sunteti o compania cu 100 de angajati veti gasi in noi partenerul ideal.

Suportul tehnic este unul din punctele noastre forte, prietenos si mereu la dispozitia dumneavoastra, el doar asteapta ticketele dumeavoastra.

de pe egazda.ro

Egazda au pachete de hosting de la 2 euro pe lună, iar dacă plăteşti anual, începe de la 20 de euro/an, cu 250 mb spaţiu de stocare pe server, 8GB de trafic lunar şi domeniu moka pe .com/.net/.org Avantajos 🙂

În plus, ai acces la 20 de căsuţe de email pe domeniul tău, 20 de baze de date mySQL, iar traficul suplimentar(în caz că depăşeşti cei 8 GB, este de 0,5 Euro/Giga în plus.

Tentant.

Dezvoltam solutii online de conectare a oamenilor si a afacerilor. Elvsoft s-a nascut in februarie 2004. Invatam si ne perfectionam in fiecare zi si in fiecare proiect.

Contribuim semnificativ la succesul afacerilor clientilor nostri prin expertiza in domeniul internetului. Realizam fiecare aspect al unui proiect internet la parametri de calitate superioara, conform standardelor si pentru a fi accesibil pentru un numar cat mai mare de persoane.

de pe elvsoft.com

La Elvsoft, pachetele de hosting încep de la 2,7 Euro pe lună(dacă cumperi pe tot anul în avans) şi oferă următoarele facilităţi : 500 mb storage, 25 GB trafic lunar, 3 domenii găzduite pe acelaşi cont.

În plus, oferă număr nelimitat de baze de date mySQL şi conturi de mail tot aşa fără număr. Dacă iei în avans pe un an, primeşti şi un domeniu .ro cu doar 15 Euro.

Nice.

de la Hostway

A fun place to work.

If you’re looking to work for a company that realizes that its employees are its most important assets, you’ve found the right place. We are proud to offer a work environment that is flexible, professional, prospering, stable, innovative and practical. We only hire the best and the brightest people who want to work for a thriving, fast-paced and cutting-edge technology company. If you fit the bill, we want to hear from you! Hostway is one of the three largest Web hosting companies in the world with offices in North America (Chicago, Ft. Lauderdale, Tampa and Vancouver), Europe (London, Paris, Hannover, Frankfurt and Amsterdam) Asia (Seoul and Mumbai) and Australia (Sydney). Our corporate headquarters are located in the heart of downtown Chicago where the pace is fast and the creativity energy is fertile. In addition to a great benefits plan that includes competitive salary, 401K, full health, dental and vision plans, working at Hostway includes other perks. You may feel like the days of a game room, free breakfast and lunches and a casual dress code ended with the dot com bust, but these practices are alive and enjoyed at Hostway.
Pentru că e o companie internaţională, Hostway are descrierea în engleză, de la compania mamă 🙂
Ei au oferta un pic diferită faţă de ceilalţi, pentru 6,5 Euro(fără TVA) oferă 600 mb spaţiu pe disc(200 mb pentru site, 200 mb pentru baze de date, 200 mb pentru email), fără limite la număr de domenii găzduite şi dau trafic nelimitat, orice ai avea de urcat, download, trafic pe site(ceea ce e foarte tare 😀 )
Atenţie însă, pentru că dacă depăşiţi cei 200/200/200 de mb de spaţiu alocaţi, vă vor pune să plătiţi automat încă un pachet.
Urmează Globehosting şi hosttix.

Hosteri 2

Globe Hosting, Inc. este un lider mondial in inregistrarea domeniilor. Infiintata in 2001, firma a crescut rapid prin livrarea solutiilor online de inalta calitate si prin asistenta exemplara oferita clientilor sai.

Firma furnizeaza solutii pentru afacerile online, precum vinderea de domenii , servere dedicate, procesare a platilor online, certificate SSL . Globe Hosting, Inc. actioneaza ca si un partener tehnic si strategic pentru firme de peste tot, dar doar in fundal..

Firma a fost acreditata in 2007de catre ICANN pentru a vinde extensiile:.com , .net , .org, .biz, info.

Urmarind numarul mare de Certificate SSL vandute de catre GlobeHosting , Inc. ca si reseller Geotrust, si datorita nivelului inalt de profesionalism in acest departament, Globe Hosting a fost acceptata ca si partener Strategic / Platinum Partner , de catre cel mai mare furnizor de certificate SSL din lume– Verisign / Geotrust , proprietarul urmatoarelor branduri: RapidSSL, Geotrust , Thawte , Verisign .

de pe globehosting.net

Era cât pe aici să spun că ei sunt cei mai ieftini de pe piață – pentru că dau și hosting moka(5mb storage și 1 GB trafic lunar) și 0,5 euro pe lună, pentru mai mult trafic și storage, însă n-ai acces la baze de date SQL(deci nu poți să instalezi un WordPress, de exemplu) decât pe pachetul de 2,5 Euro pe lună, cu 600mb spațiu pe disc, 30 GB trafic lunar și 5 baze de date.

În același pachet, oferă domeniu .ro .ro.im gratis și 50 de adrese de mail.

hosttix e o companie de consultanță Web și furnizor de soluții web, cu sediul în Cluj-Napoca, România.Suntem specializați pe servicii de găzduire Web, servere virtuale (VPS), etc. Datorită abordării noastre a modelului de afaceri, ne-am creat reputația de a îi ajuta pe clienți să își crească profiturile. Dacă sunteți serios in legătură cu succesul online al afacerii dvs., cu ajutorul nostru acest lucru se va întâmpla.

» Detalii tehnice
Toate serverele noastre sunt găzduite de unul din cele mai mari datacentere din Europa, localizat în Frankfurt, Germania. Serverele noastre sunt de cea mai înaltă calitate, fapt care contează atunci când e vorba de mulți vizitatori simultani.

Infrastructura noastră se bazează exclusiv pe echipamente Cisco.

Site-ul dvs. va fi găzduit intr-o rețea super-redundantă, conectată la Internet prin bandă de calitate de la Deutsche Telekom, Level 3, Global Crossing, LambdaNet, dar și prezență în mai multe puncte de interconectare (DE-CIX, ECIX).

de pe hosttix.com

La hosttix, pentru 5 lei/lună(adică un dublucheese la ofertă 🙂 ) primești – 20 GB trafic lunar, 2 GB spațiu pe disc(foarte tare), baze de date nelimitate, conturi de email nelimitate. De la 15 ron/lună, primești pe lângă 10 GB storage și 100 GB trafic, și un domeniu la alegere gratis.

Cel mai ieftin de până acum.

Şi nu în ultimul rând Webfactor şi Rohost.

Hosteri 3

Webfactor ofera libertate totala de alegere a platformei sau panoului de control dorit. Toate acestea in sistem cluster pentru siguranta datelor dumneavoastra.Aveti libertatea de alegere intre platformele UNIX/Linux si Windows. Pentru platforma UNIX/Linux aveti posibilitatea de a alege intre panourile de control Plesk si cPanel iar sub platforma Windows va oferim panoul de control Plesk.

Serviciile de gazduire oferite, fie ca sunt servicii de colocare, servere dedicate sau shared hosting beneficiaza acum de infrastructura moderna, realizata cu echipamente CISCO, ExtremeNetworks si deservita de personal tehnic specializat si cu experienta in serviciile de hosting/networking.

de pe webfactor.ro

La Webfactor e simplu – pachetul de bază, cu 200 mb storage și 20 GB trafic poți să îl cumperi cu 12 Euro /an(deci 1 Euro pe lună), și mai primești încă 100 de adrese de mail și accesul la 5 baze de date.

Mi se pare fain că ei declară că serverul e pe RAID 1, deci în caz de cădere fizică, poate fi recuperat.

ZERO toleranta pentru abuzuri

Pentru a-si proteja cat mai bine clientii si pentru a micsora libertatea de miscare a persoanelor rau intentionate, ROHOST a decis abordarea unei politici de ZERO toleranta pentru abuzuri, astfel orice fel de abuz detectat pe serverele ROHOST (SPAM, DOS, proxy, IRC, …) va duce la terminarea imediata, definitiva si fara drept de apel a conturilor in cauza.
De asemenea orice practica care afecteaza in mod direct buna functionare a serverului, in functie de gravitatea situatiei, poate duce la suspendarea temporara a site-ului pana la solutionarea problemei.

Prin acest demers ROHOST doreste sa descurajeze din start orice fel de practici ce pot duce la abuzuri, in cazul in care aveti nelamuriri va rugam sa ne contactati in prealabil.

Gazduire GRATUITA pentru site-urile de web design

Daca aveti un site de web design aveti acum posibilitatea sa beneficiati de un abonament WH-500 GRATUIT si de gazduirea GRATUITA a domeniului. Tot ce trebuie sa faceti este sa deschideti un tichet cu detalii despre site-ul dvs. iar daca noi consideram ca indeplineste conditiile necesare va oferim un abonament WH-500 GRATUIT pe perioada nelimitata.

de pe rohost.ro

Cei mai bătrâni din siste, rohost au următoarele pachete : 200 mb spațiu de stocare, 3 GB trafic lunar, 2 baze de date, 20 de căsuțe de mail, pentru 2,99 Euro pe lună – cam scump, pentru ce oferă sincer.
Asta a fost lista hosterilor din România. Lista e în continuare deschisă și aștept sugestii de ce firme aș mai putea adăuga 🙂

Urmează și alții în poză – ex. CIF Tech Hosting

Imaginile au fost create cu ajutorul generatorului de avatare SouthPark Studios.

Dacă vreți să vedeți celelalte poze de grup:

Aici găsiți poza de grup a internetului românesc

Aici găsiți poza de grup a internetului – social media

26 thoughts on “Poza gazduitorilor de site-uri din Romania”

  1. L-am pierdut petnru ca nu ofera servicii shared, ci doar de colocare sau server dedicat, deci la preturi foarte mari si pentru utilizari mult mai complexe.

    O sa il adaug zilele astea 🙂 Am o idee despre cum sa arate

  2. din analiza mea detaliata nu mi’a iesit ca in romania e criza in domeniul hostingului cel putin la servere dedicate si colocari:). Preturile sunt mult prea mari ptr piata noastra si chiar ptr altii. Pana acum cele mai mici preturi la dedicate le’am gasit la serverlof si 1and1 !

  3. Bun, deci se cere o partea a doua deja la articolul asta – serverlof, 1and1, ghesi, hangar, claus, mxhost – ei urmeaza 🙂

  4. cu RoMarg se fac 7, deci a doua Poza de grup a hosterilor – thkx aBogdan, daca mai stii vre-unii, spune-mi 🙂

  5. I-ai uitat pe multi..
    MxHost – printre cei mai mari si apreciati
    EDomenii.ro
    LiveHosting.ro
    Rohost.com
    gazduire.ro
    WeeHost.ro
    xservers.ro
    alfaweb.ro
    myhost.ro
    romarg.ro
    beonline.ro
    claus.ro
    host-age.ro
    hostvision.ro

    Cam astia sunt cei mai cunoscuti de la noi. Mai sunt o gramada care au servere prin apartament da` aia nu merita mentionati.
    Nha ca ti-am dat de lucru acum 😀

  6. Pancule, 16 identități individuale. Foarte tare! 🙂 Sper să reușesc să îi fac pe toți în următoarea săptămână.

    Dacă ai avut vreo experiență cu cei de mai sus, te rog zi-mi, ca să îi desenez cât mai bine.

    La fel și cei care mai ajungeți pe pagina asta. Orice exepriențe avute cu hosterii de mai sus mă ajută să le fac poze cât mai aproape de realitate.

  7. As putea zice despre claus.ro ca sunt foarte vechi pe piata si majoritatea clientilor au o parere buna, beonline – configurare varza (da-mi un mail daca vrei detalii), mxhost iara vechi pe piata si foarte apreciati, alfaweb desi au destul de multi clienti au primit feedback negativ.
    Despre ceilalti nu i-am folosit si nu imi dau cu parerea doar din auzite. 🙂

  8. Pingback: City guide Chicago - Tips for Overnight Accommodation, Leisure and the latest News from Chicago
  9. Daca o firma are clienti multi, probabil ca stiu ei de ce stau la acea firma… In ceea ce priveste feedback-ul, acela pot fi “manufacturat” din reavointa sau interese ascunse 😉
    (e doar o parere sincera si echidistanta)

  10. Ce faci dom’le, ne dezinformezi? Globehosting nu ofera domeniu .ro gratuit, ci .ro.im. – o pacaleala 😀

  11. hmm, asta nu scria pe site. Ai un link sau un scan cu contractul in care scrie ca ofera .ro.im? nu de alta, dar sa fim exacti 🙂

  12. pai… scrie… verde pe bleo 😀

    # Spatiu pe disc : 300 600MB
    [etc]
    # Domeniu .ro.im GRATUIT
    # IP dedicat GRATUIT
    # Certificat GlobeSSL GRATUIT

  13. gata, i-am editat. Thanks de avertizare. Cred ca mai schimba ei pachetele din cand in cand, asa ca poza asta e valabila pentru data la care am facut articolul

  14. Don’t mention it 😀

    Oricum, articolul e util si informativ -ca baza de pornire pentru o cautare de gazduire.

  15. Pingback: Linkurile zilei | Blogatu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *