Sa piratam, deci

M-am trezit şi eu ca omul şi am deschis thenextweb.com. Unul din titluri era legat de piraterie, un subiect atât de discutat şi de sensibil în ultima vreme. La noi, chiar a fost o mică discuţie la un moment dat săptămânile trecute despre legalitatea eOk.ro, pornit de Florin Grozea.

Piraterie

Buddha a scris tot în aceeaşi perioadă că nu e un drept dat de la Dumnezeu să descarci muzică, filme, warez şi pornache gratis de pe torente. Zice că e furt şi are dreptate, mai ales că unii au impresia că nu ar trebui nimeni să îi întrerupă, ba mai mult, ar trebui să îi încurajeze şi să le mulţumească pentru faptul că le descarcă materialele lor şi nu ale altora.

Acum că am contextualizat destul, vă dau şi clipul, nu înainte de nişte mici comentarii. E penal clipul. Am râs atât de modul în care e făcut, cât şi mesajele slabe şi de mic impact. Ăştia de la thenextweb ziceau că ei se fac piraţi după clipul ăsta, atât de prost a fost. Deci ”don’t copy that floppy” :))

Enjoy!

Acum că v-aţi oprit din râs, încercaţi să comparaţi clipul ăsta cu alte clipuri educative de la noi. Observaţi asemănarea în gândire? Trompetează nişte mesaje de ”aşa e bine, aşa trebuie” pe un ton părintesco-profesoral şi se aşteaptă ca tu, piratul, care ştii că o comiţi grav atunci când descarci softuri de mii de euro, să te simţi copleşit de conştiinţă şi să te opreşti din download şi din upload.

Simpatic 🙂

Cred că mai degrabă ar funcţiona un clip mult mai dur şi mai serios despre asta, cumva asemănător cu clipul despre prevenirea accidentelor. Ăla e convingător, brrr… Te face să te gândeşti de mai multe ori înainte să bei şi să conduci: ”ai putea să trăieşti după asta”(adică după ce o comiţi şi omori pe cineva, beat la volan?) Nu prea cred că mulţi dintre noi ar putea.

Nu da play decât dacă eşti pregătit să vezi nişte scene cutremurătoare.

7 thoughts on “Sa piratam, deci”

  1. macar rimeaza bine aia cu anti-piraterie 🙂 hai sa-l piratam 😀

    zi-mi cum ar putea sa faca cineva un clip anti-piraterie cu impactul celui de-al doilea clip ? eu unul nu gasesc niciun mod …

  2. hmm, ma gandesc la ceva serios, cu puscarie, scaun electric, brutal, momentan asta imi vine in minte. Revin cu un update, daca imi vine vreo idee geniala.

  3. pai.. nenea care e pe flow nu o mai sa aiba concerte toata viata lui. in al doilea rand… ii arata pe oameni ca lucreaza 3D. pai pana te angajeaza cineva iei de pe net softul ca sa te “antrenezi” nu?
    plus ca la noi.. nu prea se vand. stie fiecare ce sa isi ia 😀

  4. Nu stiu de ce dar prima chestie care mi-a trecut prin cap erau pancartele alea din ase … cu daca fumezi acolo, unde era pancarta…sa pici examenul de conta! :)))

    P.S. Imagine this… scrie ca e misto clipul si tu nu poti nici macar prima poza din el sa o vezi… What’s the feeling? :(( stiu, nu e vina ta… e vina mea ca m-am dus aproape de desert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *