Criza, cresterea si Linkedin

Știrea asta e încă fierbinte, direct de pe mashable.com, de unde am aflat că Linkedin tocmai a depășit 50 de milioane de utilizatori. LinkedIn e cea mai mare rețea de social networking orientat spre business.

În România are aproximativ 150.000 de utilizatori, conform ultimului update făcut la STANDOUT pe numerele utilizatorilor înregistrați pe România.

grafic crestere

Rețelei LinkedIn i-a luat 16 luni să crească de la 0 la 5 milioane. De la 49 la 50 de milioane a durat exact 12 zile 🙂 Cred că trendul de creștere al rețelei se datorează și numărului mare de oameni care au fost dați afară în ultima perioadă, de când cu criza.

E un lucru destul de știut că LinkedIn e folosit ca CV online și platformă de prezentare profesională, deci e cumva natural că oamenii acordă mult mai mult interes acum în partea asta versus socializarea fără un scop monetizabil pe celelalte rețele sociale(ale căror creșteri s-au aplatizat în luna Septembrie).

Myspace chair a luat-o rău de tot în jos, scăzând de la 66% cotă de piață în 2008, la abia 30% în 2009, în cmparație cu Facebook, care a crescut la 58%(cifrele sunt de la Marius Pahomi)

Eu folosesc contul meu de Linkedin să comunic cu colegi și foști colegi de AIESEC și acum de afaceri, promovez diverse evenimente de interes pentru cei de acolo și îmi țin CV-ul la zi acolo. E mult mai ușor să țin evidența lucrurilor pe care le fac prin LinkedIn și la angajare am trimis doar CV-ul de acolo, fiind mult mai bine structurat 🙂

O știre cu adevărat interesantă în contextul în care social media se plângea de stagnare pe Septembrie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *