Google se joaca cu gripa

Hai că tot e sezon, deși în București noi murim de cald, Google s-a gândit să investească niște resurse în gripă și în urmărirea ei. Așa a apărut Google Flu Trends – urmăritorul de cazuri de gripă(porcină?!) pe glob. Dacă le urmărești harta, poți să vezi ce zone sunt afectate de virusul gripal și câte cazuri sunt în zona respectivă.

Nu îi înțeleg neapărat utilitatea, deși e simpatic să te uiți cum se mișcă virușii prin lume – mai ales în țările în care oamenii au mult contact fizic unii cu alții.

Din păcate încă nu e activ și la noi. Puteți să vă delectați cu celelalte 22 de țări deja introduse în sistem – Europa de Vest, America de Nord, Rusia

Cică harta asta ar trebui să te ajute la modul în care te porți când mergi într-o zonă expusă puternic la gripă. Așa că mare grijă când mergeți în Statele Unite 🙂

Cum să te ferești de gripă:

1. Amana calatoriile in tarile cu probleme!

2. Mentine o igiena adecvata! Spala-te frecvent pe maini mai ales cand ai venit de afara sau ai circulat cu un mijloc de transport in comun.

3. Foloseste un produs dezinfectant! In comert se gasesc geluri dezinfectante pentru maini sau servetele umede antibacteriene.

4. Ia-ti masuri de precautie daca pleci in strainatate! Daca ai o problema urgenta si trebuie sa pleci din tara, tine cont de masurile de prevenire care se impun. Autoritatile de sanatate recomanda sa faci inainte un control medical si sa-ti inchei o asigurare de sanatate.

5. Evita locurile aglomerate! Evita orele aglomerate cand mijloacele de transport in comun sunt pline.

editate și dezhabotnicite – mai erau câteva pe net, vizibile exagerate. Astea sunt de bun simț 🙂

Sănătate!

p.s. Asta e o altă utilitate a social media – stay health 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *