Sperietoarea Hi5

M-am hotărât să scriu și despre știrea care a zguduit online-ul și topul SATI săptămâna asta: Hi5 a finalizat analiza de trafic pentru SATI și a raportat peste 750.000 de vizitatori unici pe zi și peste 60.000.000 de afișări tot pe zi – depășind la mare distanță liderii de dinainte – cancan.ro sau neogen.ro

pitzipoancatuta1

Zic că a zguduit online-ul pentru că știrea asta a apărut pe refresh, pe blogul lui Stanca, pe blogul lui Dan, pe hotnews, etc.

Părerea mea, probată cu niște observații în ultimele luni, este că Hi5 nu e un mediu extraordinar de promovare.

Majoritatea utilizatorilor de acolo nu sunt consumatori cu decizie finală sau cu putere de cumpărare prea mare(majoritatea fiind la școală/liceu/maxim facultate) și folosește site-ul de socializare pentru jocuri, fun, comentarii și agățat :). Nu prea cumpără nimic, nici măcar pentru jocuri, cu atât mai puțin să dea click pe bannere, mai ales după ultimele salve de viruși de pe Hi5.

Nici măcar nu poți să implici prea mult utilizatorii în diverse campanii, pentru că interesul lor este limitat la poze, pisi, iubi, dă-mi un five și un comment mijto, etc. 🙂

Acum nu am în spate un studiu serios despre publicul țintă de acolo, defalcat pe grupe de vârstă, ci mă bazez pe observații personale și săpături proprii în platforma pe care am folosit-o până recent. Sunt mulți, dar încă nu ai ce să faci cu ei, cel puțin la nivel de campanii. Poate ar merge ceva telefoane mobile, scutere, însă nu produse smart, ci mai degrabă mainstream.

my2cents despre Hi5, care a spart topurile românești de trafic. Acum să vedem ce campanii o să ruleze pe el, sunt chiar curios.

Bonus, graficul de trafic Hi5, pentru România – un motiv în plus pentru care nu cred în puterea Hi5 la noi 🙂

hi5ed

6 thoughts on “Sperietoarea Hi5”

  1. ca sa stim preferintele romanilor (sau macar a unor categorii). nu totul trebuie sa aiba un deznodamant comercial. sau poate ma enerveaza pe mine banerele clipocitoare si mesajele pe facebook venite de la oameni pe care nu-i cunosc. poate’s doar eu stresat… 😀

  2. păi le cam știam – toată lumea sub 22 e pe hi5. acum depinde de decența fiecărui advertiser să nu enerveze oamenii. și mie îmi zicea o prietenă că fac ”friend spam” 🙂 așa că m-am mai liniștit.

    tu ce faci mai? nu mai scrii pe blog nimic?

  3. nu mai scriu ca pana acum 2 zile n-am avut net in casa. adica in ultimele 3 luni. si la munca nu-mi prea permit sa fac d’astea. e destul ca-mi verific mailurile, twitteru’ si facebook-ul.
    oricum nu mai am mult de zabovit pe aici, in decembrie ma intorc. sper sa ma manance degetele atunci.. :))

    spor si bafta!

  4. moșule trebuie să povestești, dacă nu ai scris nimic 🙂 ne vedem pe meleaguri românești în decembrie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *