Spam pentru prieteni contra unei pernute

Primesc sute de invitații în fiecare lună la tot felul de grupuri tâmpite de Facebook. Majoritatea sunt de Farmville sau ”hai să fim cel mai mare grup de Facebook pentru că….” și urmează o serie de cauze sociale pentru care te-ai simți imoral să refuzi invitația de la prietenii tăi. Eu le ignor total 🙂

Articolul ăsta a venit în urma faptului că am citit la Arhi cum mulți ne dăm parolele aiurea la înscrierea în tot felul de site-uri. Momentul fatidic se produce atunci câd ești întrebat dacă vrei să folosești adresele prietenilor tăi de pe Yahoo, Gmail, Hotmail, etc. Dacă dai da, ai trimis o salva foarte mișto de spam către prietenii tăi. Fără să vrei 🙂

Una peste alta, azi n-am mai ignorat una din invitații și am făcut niște investigații. Dar, mai întâi, să stabilim premisele. Invitația era către un grup care oferă perne gratis cu logo-ul Facebook original(că teoretic ai nevoie de licență să faci perne de genul ăsta, cu logoul lor vectorial).

Mai jos am dat un printscreen la grupul cu pricina, pentru nedeținătorii de cont pe Facebook.

fbshit

Așadar, tot ce trebuie să faci ca să obții acea pernă este să trimiți invitații către toți, dar absolut toți prietenii tăi. Bulls**t. Sunt curios dacă va primi cineva ceva vreodată de la ei. Probabil că nu.

Ce nu e curat la chestia asta:

  • nu îți cere nicăieri adresa unde să îți livreze perna
  • nu spune când va livra perna
  • nu spune câte perne sunt disponibile
  • cei doi Sven Skjønsberg și Sian Evans (creator), care figurează ca administratori nu admit prieteni la conturile lor. dubios.

În fine, grupul crește cu 1000 de useri pe oră. Să vedem câți cad în plasa asta.

Totuși, dacă cineva a primit perna aia cu logo, de la cei doi creatori, atunci aștept poza și îmi pun cenușă în cap.

4 thoughts on “Spam pentru prieteni contra unei pernute”

  1. Eu nu am nici cea mai mica indoiala asupra faptului ca NU a primit si nu va primi nimeni vreo pernuta (deci Titus, poti sa stai linistit si sa pui cenusa la pastrare). De ce? Pentru ca nu exista nicio metoda de-a verifica daca cineva a trimis invitatia tuturor prietenilor sai de pe Facebook, mai ales daca unii din cei N prieteni (sa zicem N>800, cum e cazul meu) pot foarte simplu sa dea Ignore sau chiar sa nu mai fi intrat pe contul de Facebook de luni bune. Am lucrat destul de mult cu API-ul de Facebook (la chestii mult mai serioase, nu ca pocnitoarea asta de grup), asa ca vorbesc din experienta.

  2. Bun, deci am stabilit că e spam. O grămadă de grupuri folosesc cam același mecanism de kko – hai că facem ceva împreună/dăm ceva și când colo, nu se întâmplă nimic sau, mai rău, încep să apară diverse reclame.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *