Ne modernizam la metrou

Dacă nu ați observat, de câteva luni au apărut niște ecrane noi la metrou. Ele o să ne anunțe de fiecare dată ce tren vine în stație, la ce oră și la ce oră vine cel din urma lui. Sistemul se vrea asemănător cu cel din Viena, unde știi foarte clar ce tren vine și la câte minute distanță este de stație(util mai ales când estimezi o eventuală întârziere românească 🙂 ).

Panourile respective au început să funcționeze prin Decembrie, însă erau în probe:

photo(8)

Ieri am ieșit la un pahar de vorbă cu niște prieteni mai plimbăreți, cu care nu mă mai văzusem din 2009 :). La întoarcerea din Arcade, am luat-o ca oamenii pe la intrarea de la Gregory’s – Unirii 1 – Metrou.

Înainte de punctele de taxare, se află mirobolantul infokiosk, construit tot pe model occidental. El trebuie să ajute turiștii să se orienteze prin metrou și să se informeze despre rute și tarife. Treaba e destul de utilă, atât pentru străinii care trec pe la noi și care nu mai trebuie să întrebe ”To zie airport?!” sau ”Tu zie trein steișan” pe tanti sau nenea plictisiți nevoie mare de pe peron, cât și pentru provincialul venit la capitală.

Toate astea s-ar aplica dacă ar merge aparatura respectivă. Testul de mai jos arată că nu prestează cam nimic:

Concluzia este că poți să deschizi tastatura, merge spacebar și cam atât. Așteptăm și restul softului cu mare interes 🙂

5 thoughts on “Ne modernizam la metrou”

  1. Am incercat si eu doua infochioscuri din astea inainte de Craciun si mergeau amandoua, cu toate tastele (unul era la Victoriei, celalalt nu mai stiu unde). Deci e posibil ca doar asta sa aiba ceva probleme.

  2. Urmareste si acele panouri cu timpurile de ajungere a metrourilor. Vei observa ca ceasul tau arata ca e 7:20, ele la fel dar urmatorul tren vine la 7:40 si in nici 2 min el ajunge in statie… La Unirii in special.

  3. Panourile le iert, scrie pe ele ca sunt inca in teste, deci admitem ca nu sunt precise, inca 🙂 . De infochioscuri nu stiam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *