Embed pentru orice album de Picasa

Azi dimineață m-am lovit de faptul că trebuia să pun un slideshow de Picasa, pe un blog. De obicei, pun direct codul de embed, din pagina albumului(fie că este Picasa, fie că este Flickr sau orice alt hoster de poze care oferă posibilitatea de a face slideshowuri). De data asta, nu aveam acces la cont și a trebuit să găsesc o soluție.

M-am uitat în codul de embed de la un alt album(să zicem al meu) și am înlocuit datele importante de acolo. Pentru asta trebuie să afli 2 elemente importante:

1. contul de Google de pe care vrei să extragi albumul – nume.prenume(sau nickname, depinde de cum e mailul persoanei x@gmail.com)
2. codul albumului de pe Picasa

Primul se află foarte simplu.

Dacă vrei să afli codul de album, trebuie să intri în feed-ul RSS al albumului și să copiezi din link numărul de identificare pentru albumul respectiv:

http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/nume.user(aflat la pasul 1)/albumid/1230709345452241857

Din fericire, codul de embed pentru Picasa este universal. Trebuie doar modificate datele de identificare ale utilizatorului, chestie care se face destul de ușor. Să vă arăt.

Hai să analizăm un pic codul de embed și să vedem unde trebuie puse datele noi.

<embed type=”application/x-shockwave-flash” src=”http://picasaweb.google.com/s/c/bin/slideshow.swf” width=”400″ height=”267″ flashvars=”host=picasaweb.google.com&hl=en_US&feat=flashalbum&RGB=0x000000&feed=http%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2F(nume user de la pasul 1)%2Falbumid%2F(cod aflat la pasul 2)%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3Den_US” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer”></embed>

Practic trebuie să înlocuiești parantezele cu cele 2 informații de care vorbeam mai sus și gata.

Iei codul nou și îl pui pe blog/site. Merge 100%. Sper că o să fie util cuiva. Mie mi-a fost 🙂

3 thoughts on “Embed pentru orice album de Picasa”

  1. uite ceva care cred ca o sa’ti fie de folos:
    http://byrev.org/bookmarks/picasa-album-embed-wordpress-plugin/

    asa se contribuie cu ceva util, nu cu palavrageli gen:
    – uau, ce tare, chiar avem nevoie de asa ceva
    – super frate, esti cel mai tare
    – buna idee, o sa incerc si eu
    etc …

    astea’s cum am mai zis pe twitter “pupincurisme”.

    Nu stiu daca o sa folosesti pluginul, dar ca idee l’am facut special ptr tine, ca eu nu am ce face cu el, este prea usor de folosit ca sa mai muncesti sa bagi cod html in post. Folosesti doar linkul de feed de care pomeneai mai sus.

    Pluginul este si comentat in cod, pentru ca ulterior sa ti’l poti modifica daca ai idee de php.

    ty ty 🙂

  2. Mersi de sugestie, încerc totuși să evit cât pot pugin-urile.

    Mai degrabă codez un pic de php și modific un script decât să mai bag un plugin care crește load-ul pe blog.

  3. Daca nu foloseste decat ocazional, da, sa zicem ca nu e necesar sa incarci degeaba blogul cu pluginuri inutile.

    Cat despre “codez un pic de php și modific un script” : orice ai coda si ai modifica nu ocupa mai putin “spatiu” din procesor decat un plugin.

    Ma refer special la folosirea unui cod de genul [video]link[/video] sau [gallery parametrii] care este mai rapid sa’l lasi nativ in plugin decat sa intervii ulterior din tema cu alte functii …

    Folosesc WP si fac pluginuri de 4 ani, stiu destul de bine cam tot ce misuna prin kernelul wp, si crede’ma ca un plugin din asta are un impact prea mic ca sa sesizei tu. Loadul mare este dat in general de MySQL, si cat timp nu se foloseste excesiv accesul la HDD (I/O Overload) treburile sunt cat se poate de frumoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *