Hamsterzilla ne invata economie

Cum ar fi ca un hamster să ajungă la 9 miliarde de tone? uite așa. Și ce legătură are asta cu economia? Vezi clipul de mai jos 😀

crazy consumption and really gross domestic product

e motto-ul site-ului impossiblehamster.org, unde e explicat conceptul pe care hamsterul uriaș încearcă să îl exemplifice – creșterea economiilor e limitată – deh, doar de aia e criză acum.

Proiectul e al nef(new economics foundation) – o platformă eco-civică. Ei și-au propus să schimbe mentalitatea economiștilor actuali.

2 thoughts on “Hamsterzilla ne invata economie”

  1. Economia, precum si valoarea, e o abstractiune, o reprezentare simbolica si nu un lucru concret. A eluda diferenta intre cele doua e o naivitate atat de fundamentala, ca imi apare drept evident ca autorii traznaii n-au nevoie sa-si piarda vremea pe internet asa de imperios precum au nevoie sa se apuce de studiu. O alegere, pana la urma, economica.

    In urma aplicarii careia economia ar creste, fara ca lumea sa fi pierdut de fapt nimic, nici ca masa nici ca volum, ci din contra. Cu exceptia cazului in care consideri prostia sau ignoranta drept materiale.

  2. N-am înţeles la ce te referi. Oamenii care au creat animația exemplifică absurdul creșterii economice fără cicluri de reglare(prin care trecem acum, cu criza).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *