Un consilier bulgar a fost dat afara din cauza Farmville

farmville2

Citeam azi dimineață că 19% din români se joacă online zilnic, unii în timpul orelor de job, deci știrea asta se potrivește la fix pentru acel procent din cei 1,4 milioane de români care se joacă online în fiecare zi.

Așa cum am zis și în titlu, un consilier local din Bulgaria a fost dat afară pentru că se juca farmville în timpul ședințelor. Deși omul a fost avertizat de mai multe ori de către colegi și superiori, el a continuat să se joace până când a fost exclus prin vot, de către ceilalți consilieri. Acum știrea nu e cine știe ce dacă te uiți la ea.

Problema e mult mai de substanță – oamenii ca prietenul nostru bulgar au o mare lipsă în viața lor – pasiunea constructivă pentru ceva(zic constructvă pentru că, în mod ideal, pasiunea ar trebui să ți se suprapună cu jobul, nu să îl împiedice). Așa că el s-a agățat de grădinăritul online, o activitate care oferă satisfacții imediate – îți crește parcela, poate mai mare ca a vecinului, deci ai cu ce să te lauzi. Dacă nu e suficient de mare, îți poți face cu ușurință un scop primar și vital să fii cel mai mare fermier din grupul tău de prieteni. Ajungi să nu mai mănânci, să nu mai lucrezi, să nu mai dormi, să stai toată ziua conectat la un joc stupid.

Nu spun că ar trebui să blocheze angajatorul astfel de activități, ci vorbesc aici cu dependentul – mai bine te apuci de scris, citești o știre, faci sport, iei o pauză dacă ești obosit. Nu mai folosi jocurile online pe post de pasiune. Nu aduc nimic bun.

Despre pierdut timpul pe internet a mai scris si Alex Negrea pe blog, la începutul lunii, ca urmare a statisticilor oferite de Zynga.

One thought on “Un consilier bulgar a fost dat afara din cauza Farmville”

  1. After examine joltrk a number of of the weblog posts on your website now, and I truly like your approach of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and might be checking again soon. Pls take a look at my website as well and let me know what you think.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *