Primul Social Media Meetup – la van Gogh cafe

Marți seara(nu asta, marţea trecută 🙂 ) am fost sus, la Van Gogh Cafe, în zona Lipscani, la primul Social Media MeetUp.

Social Media MeetUp(organizat de Black Sheep) se vrea a fi un șir de evenimente în care pasionații și profesioniștii din social media se întâlnesc, văd un documentar bun despre social media și apoi dezbat ideile și problemele ridicate în documentar.

Documentarul de săptămâna trecută ne-a povestit cum a început internetul, cât de basic era la început și cum s-a folosit de community manager-i, încă dinainte să existe termenul de social media sau de medii interactive.

Cea mai interesantă chestie pe care am aflat-o de la #smmeetup a fost că prima rețea socială din palelogicul internetului a fost The Well(Whole Earth Lectronic Link) – nu pot să nu mă opresc un pic asupra numelui geeky, de la semnificația metaforică a fântânii – un loc în care cazi/intri și nu mai ieși 😀 – până la abrevierea Lectronic, folosită tocmai pentru a susține jocul semiotic.

Totuși, discuțiile de după film au făcut toți banii. Ne-am încins într-o polemică despre drepturile de autor și libera circulație a internetului(doar era și AIMR-ul pe acolo), am dezbătut relevanța aplicațiilor pe Facebook și obligativitatea prezenței în social media – n-am tras concluzii pentru că era destul de târziu(am terminat pe la 9 și ceva) 🙂

Documentarul este al BBC și are în total 4 părți. Noi am văzut-o doar pe prima. Rămâne să vedem când ne vom întâlni și pentru celelalte 3.

p.s. Dacă tot i-am promis Alexandrei că scriu, uite și două sugestii, acum îmi datorează mai multe beri 😀

1. Din punt de vedere al moderarii, Robert putea să fie puțin mai tranșant cu câțiva monopolizatori de discuție și să ne implice și pe ceilalți mai mult.

2. Din punct de vedere al întregii discuții de după – ar trebui să anunțați subiectele dinainte – vor veni oamenii interesați să dezbată exact acele lucruri și nu vor polemiza la întâmplare.

*good to be back to the blog

2 thoughts on “Primul Social Media Meetup – la van Gogh cafe”

  1. Să mă anunți din timp, că te ajut cu un pic de promo, pe blogul meu și nu numai 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *