De ce merita sa te porti civilizat pe internet(si nu numai)

Foarte mulţi oameni au impresia că în momentul în care li se dă ocazia să critice/să de într-un om sau într-un proiect, trebuie să o şi facă.

Ei bine, nu cred că respectivii conştientizează că îşi rup atunci orice urmă de colaborare viitoare cu persoana/proeictul/firma + prietenii lor, iar experienţa spune că vor mai exista cel puţin 2-3 ocazii în care se vor mai întâlni. Atunci poate va fi vorba de o sumă mare sau de nişte beneficii foarte faine, la care “gură bogată” nu va mai avea acces.

Contextul e de aşa natură în momentul ăsta încât m-am tot lovit de diverse probleme şi diverşi oameni. Dacă m-aş fi apucat să arunc cu noroi în stânga şi în dreapta, aş fi avut mult de pierdut, pentru că, de bine, de rău, mai vreau să am loc de bunăziua cu diverşii. Asta nu înseamnă că tolerez orice mizerie, din capul locului.

Nu, am altă abordare:

În primul rând nu speli rufele în public – vorbeşti direct cu omul cu care ai problema, respectiv cu un reprezentant al firmei-serviciului respectiv. Aşa ai mult mai multe şanse să rezolvi problema omeneşte şi benefic de ambele părţi. Pur şi simplu nu ajută dacă dai pe Twitter, pe blog sau pe Facebook cât de mizarbil e X sau Z.

Apoi, dincolo de locul în care comunic, vine modul în care aleg să o fac. Amabilitatea are de cele mai multe ori trecere, versus agresivitatea naturală 🙂 E mult mai simplu, la început, să te enervezi şi înjuri. Încearcă să dai argumente, să discuţi civilizat, pentru că, la final, o să fii mult mai câştigat.

Dacă n-ai cu cine, înseamnă că trebuie să schimbi colaboratorul/providerul de serviciu.

E mai simplu să te porţi civilizat.

Articolul ăsta e inspirat din câteva treburi proprii, Simona(contraexemplul ilustrat in articol, LE:adica prostul de internet nu stie sa se poarte, ca să fim bine înţeleşi) şi Zoso(motivul pentru care românii nu prea ştiu să argumenteze).

2 thoughts on “De ce merita sa te porti civilizat pe internet(si nu numai)”

  1. Pingback: Tweets that mention De ce merita sa te porti civilizat pe internet(si nu numai) | Titus Blog -- Topsy.com
  2. În anumite circumstanțe sunt de acord că nu-i tocmai ok să îți speli rufele murdare în public.

    Restul mi se pare un pic de slăbiciune din partea, sunt momente în care trebuie să dai cu pumnul în masă ca să rezolvi o problemă, și un pic de ass kissing din partea ta. Ah, stai așa, câți ani ai, 22? Mai vorbim cam în 5 ani așa! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *