Statistici: Facebook depaseste 1.8 milioane de utilizatori in Romania

A trecut ceva vreme de când n-am mai scris despre Facebook și creșterea în număr de utilizatori. După cum arată ultimele statistici, sunt foarte mari șanse ca până la finalul anului să trecem de un nou prag psihologic – 2 milioane de utilizatori.

Cum stăm acum?

Total Facebook Users: 1 823 080
Câți români folosesc Facebook în total: 8.30%
Câți români utilizatori de internet folosesc Facebook: 23.41% – deci un sfert din oamenii care intră pe internet la noi în țară au și cont de Facebook.

În ultimele 6 luni, rețeaua și menținut rata de creștere, ajungând de la 1.2 milioane, la peste 1.8 milioane, ceea ce mă face să cred că vom sări de 2 milioane de utilizatori undeva în jurul datei de 1 Ianuarie 2011.

Facebook în România își menține profilul pe vârstă și sexe, respectiv 48% din utilizatori sunt între 25 și 44 de ani(grupul cu cea mai mare putere de cumpărare), iar 52% sunt femei și 48% sunt bărbați.

Deja, ca brand poți să te adresezi către în jur de 1 milion de posibili clienți.

În plus, Facebakers a adăugat un Top 3 Branduri în România, pe Facebook, cel puțin interesant:

Nokia România 12 083
BMW România 1 769
PAUL Romania 46

dar incomplet.

E de urmărit dacă își vor îmbunătăți topul pentru țara noastră, pentru că numărul de branduri prezente pe Facebook în România este mult mai mare și paginile din top au o prezență mult mai consistentă.

Facebook se conturează a fi din ce în ce mai mult, The Social Network și la noi în țară, nu doar pentru utilizatori, ci și pentru brandurile care investesc în online.

One thought on “Statistici: Facebook depaseste 1.8 milioane de utilizatori in Romania”

  1. Pingback: Tweets that mention Titus Blog » Statistici: Facebook depaseste 1.8 milioane de utilizatori in Romania -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *