Astăzi, prin coincidență, am primit din două părți câte o poveste despre cineva căreia îi fusese furată/copiată identitatea pe Facebook.

Prima variantă

E o treabă destul de nașpa să vezi cum cineva îți fură poza și o publică drept profile picture pe profilul ei(sau lui). În plus, e și mai nasol să vezi că persoana respectivă nu răspunde la somațiile pe care le faci pe Facebook – îi trimiți mesaje, scrii pe Wall.

Singurul lucru pe care poți să îl faci e să îi dai Report Person (în partea de stânga-jos a profilului) și să alegi opțiunea Impersonating someone I know . Apoi, roagă cât mai mulți prieteni să facă același lucru și poate Facebook suspendă profilul persoanei respective.

Exemplu:

Noi ne-am mobilizat și i-am dat report profilului din dreapta stânga(merci Cris). Rămâne să vedem cât durează până când o să dispară de pe Facebook.

A doua variantă

Mamei mele i-a fost furat contul de Facebook si în acest moment sub identitatea ei pe facebook există o altă persoană. Acea persoană poate vorbi cu toți prietenii mamei – în numele ei, acea persoană poate juca diverse jocuri în contul mamei mele și așa mai departe, poate posta linkuri de phishing în numele ei pentru a fura și alte conturi.

(tot articolul de aici)

Motivul pentru care contul mamei i-a fost furat este un joc de Facebook, la care mama devenise foarte bună – avea foarte multe puncte. Persoana care i-a furat contul a folosit ocazia asta să îi distrugă, în primul rând jocul.

Cum i-a furat contul?

Cel mai probabil a intrat în posesia parolei printr-un link de phishing(în care cerea datele de logare pe Facebook) și apoi i-a schimbat emailurile și parola de la setările contului. Uite așa simplu i-a furat cineva femeii contul.

Ce poți să faci în cazul ăsta?

Răspunsul e același ca în primul caz – report(atât tu, cât și prietenii tăi, cât și mama cu cont nou pe Facebook). Apoi, pe viitor, ca să te protejezi, poți să nu mai dai click pe linkuri dubioase primite pe email sau pe Facebook Chat. Poți să te trezești chiar și cu cardul descărcat de bani, dacă folosești Facebook Ads.

Nu în ultimul rând, pune o parolă puternică la contul de Facebook. Nu se știe niciodată când ar putea fi spart.
51 comentarii până acum.

  1. Astept raspuns din partea cuiva cum pot dezactiva acest cont sunt dispus sa si platesc numai sa fie sters.

    Răspunsul de la mihai