Harta contactelor tale de pe LinkedIn – [grafic]

This is icon for social networking website. Th...
Image via Wikipedia

Azi n-am chef să scriu tutoriale sau ghiduri, ci doar vreau să povestesc câte ceva despre o facilitate mișto pe care am descoperit-o la noua mea rețea preferată – LinkedIn.

LinkedIn îți ține CV-ul online și contactele business pe care le ai cu alți oameni – colaboratori, contacte de la conferințe, lead-uri de business, headhunteri, colegi de muncă, foști colegi de muncă, parteneri de afaceri, etc. E o rețea de contacte în care fiecare își dezvăluie locul de muncă și experiența profesională, unde se discută în mare parte lucruri legate de partea profesională, nu poze cu pisici, munți și

Dincolo de aspectul utilitar al rețelei, inginerii de la LinkedIn au construit un soft prin care poți să îți vizualizezi rețeaua de contacte pe care ai construit-o. Se numește LinkedIn Maps și e foarte foarte cool.

Harta contactelor mele

Oricine care are cont de LinkedIn poate să își genereze harta(de fapt un sistem de grafuri, pentru pasionați) proprie aici – Harta LinkedIn. Uite mai jos un clip în care ți se explică mai clar despre ce e vorba.

Culorile din rețeaua mea

Am stat ceva până am reușit să descurc toată rețeaua de contacte și să înțeleg ce înseamnă fiecare culoare din hartă.

Se pare că verdele este pentru contactele pe care le am din perioada în care eram în AIESEC și după, iar ei sunt majoritatea încă membri sau nu și-au adus la zi profilul de linkedin.

Culoarea portocaliu reprezintă tot contacte legate de AIESEC, însă ei sunt foști membri, cei care au în experiența lor trecut și timpul petrecut în organizație.

Cei cu albastru sunt oameni pe care îi cunosc cu ajutorul online-ului, ori direct de pe net, ori de la conferințe.

Singura culoare care mi-a rămas puțin neclară este movul, pentru că nu-mi dau seama care este exact elementul care îi leagă. Poate e faptul că nu sunt din București, ci din toată țara.

Concluzii

Așa cum afli și din clip-ul de prezentare, rolul acestei hărți vizuale este să îți arate care parte din rețeaua ta mai necesită investiții și contacte noi și care este suficient de bine dezvoltată. La mine, în mod clar, trebuie dezvoltată rețeaua de contacte din mediul online românesc. Numai bine că încep conferințele de luna asta.

Tu câte culori ai în harta rețelei de contacte?

Enhanced by Zemanta

2 thoughts on “Harta contactelor tale de pe LinkedIn – [grafic]”

  1. “Your profile needs to be 75% complete.”

    cu ocazia asta am aflat ca profilul meu de pe linkedin nu este completat nici macar in proportie de 75%… hmmm

    dar ideea e f misto 🙂

  2. Ca sa iti completezi profilul de LinkedIn trebuie sa completezi toate informatiile despre tine si sa obtii cel putin 4 recomandari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *