Plugin-urile de WordPress pe care le folosesc pe blog

Zilele trecute m-au întrebat mai mulți prieteni despre plugin-urile pe care le folosesc pe blog. Unul din cele mai consumatoare de timp momente este cel în care te apuci să cauți mixul potrivit de plugin-uri pentru blog, mai ales dacă n-ai mai făcut niciun blog până la momentul respectiv.

Am făcut mai jos lista plugin-uri pe care le folosesc eu și pe care le-am marcat ca utile, în cei 2 ani si ceva de blogging.

Ca să fie și mai ușor, le-am împărțit pe categorii de utilitate:

Organizare – paginare, categorii, organizarea articolelor

*WP-Digg Style Paginator – una din chestiile cu care m-am luptat cel mai mult la început a fost paginarea blogului. Pluginul ăsta generează cifrele de navigare din partea de jos a blogului. E cel mai bun pe care l-am găsit pentru treaba asta.

Category Order – sigur o să vrei să schimbi ordinea categoriilor.

My Page Order – și sigur o să vrei să schimbi ordinea paginilor, fără să umbli în cod.

Random Posts + Post-Plugin Library – dacă vrei să arăți o listă de articole la întâmplare, trebuie să instalezi cele două pluginuri.

WordPress Related Posts – selfexplanatory – le arată în josul articolului

Integrare Social Media

Facebook Like Button – și aici e destul de clar ce face respectivul plugin – îți pune butonul de Like și te lasă să faci niște setări de amplasare.

Facebook Comments NTG – plugin-ul ăsta trage comentariile de pe Facebook, de la notele pe care le-ai publicat prin feed-ul RSS. Util dacă vrei să muți conversații de pe Facebook înapoi pe blog.

Tweetbacks – îți arată la comentarii tweeturile despre articolul tău. Merge din când în când, nu te prea poți baza pe el.

TweetMeme Retweet – e butonul de tweet this article, din partea din stânga sus. Are tot felul de setări utile – amplasament, format etc.

SEO – optimizare pentru motoare de căutare

All in One Seo Pack – te ajută să adaugi tag-uri, descrieri, titluri alternative, numai bune pentru optimizare SEO. Nu-i de adăugat mai mult despre asta.

Google XML Sitemaps – generează o hartă a site-ului numai bună pentru crawlere.

AntiSpam

Akismet – e preinstalat, trebuie doar să îți iei API key-ul gratuit de pe site-ul producătorului și gata, te aperi de spam.

ntzAntiSpam – nu am putut să îl las pe akismet singur, așa că i-am instalatu un coleg destul de bun, produs românesc și gratuit.

Plugin-uri pentru comentarii

Comments Notifier – primești notificări pe email – comentarii noi pentru alți utilizatori ai blogului – bun pentru bloguri colective.

Edit comments XT – te lasă să editezi comentariul odată postat pe blog, pentru încă un număr de minute.

Subscribe to comments – creează butonul de abonare la comentariile de la articolul la care utilizatorul a contribui. Util pentru stimularea și menținerea conversației.

Top Comentators Widget – creează widget-ul din bara laterală, cel care afișează cei mai fervenți comentatori.

Statistici

Google Analytics For WordPress – nu te mai chinui să bagi tu codul în pagini – pluginul o face direct pentru tine, cu ceva opțiuni utile.

Feed Statistics – nu mai folosesc de ceva vreme FeedBurner, cu toate că mulți A-Lister îl laudă. M-a lăsat baltă, așa că am găsit alternative. Cu plugin-ul ăsta aflu câți oameni îmi citesc feed-ul și cât de des.

Search Meter – îți arată ce caută oamenii pe blogul tău și ce rezultate găsesc(sau nu)

Optimizare pentru telefoanele mobile

Am instalate 2 teme de mobil. Nu întreba de ce – le păstrez pe amândouă pentru că nu se plânge nimeni. Blogul se afișează bine de pe orice mobil decent, așa că sunt mulțumit de WPtouch și WordPress Mobile Edition.

Altele

WP-Polls – sondaje ușor de făcut, ușor de implementat.

Contact Form 7 – face exact ce îi zice numele.

Smart 404 – pagină de eroare personalizabilă.

Smiley-uri de Yahoo! – feature foarte mișto pentru comentarii și articole, dacă îți place Yahoo Messenger. Și e făcut de Dan

Hai că m-am lungit cu articolul ăsta. Voi ce plugin-uri folosiți pe blog? Hai să mărim lista asta un pic.

15 thoughts on “Plugin-urile de WordPress pe care le folosesc pe blog”

  1. N-am observat chestia asta. Pluginurile care îți fac blogul să meargă greu sunt cele codate prost/cele care interoghează mult și des baza de date. Eu n-am nici de unele, nici de altele.

  2. @Titus sper sa nu ajungi sa testezi :))

    @Zoly depinde de cum e facut pluginul. nu ingreuneaza sesizabil sistemul daca serverul e bun si daca pluginul e bine scris.DE asta exista zeci de pluginuri care fac acelasi lucru 🙂

  3. Butonul MeritaCitit.ro

    Theme Test Drive – te poti juca cu o tema noua de blog pe care o vede doar admin-ul. ceilalti vad tema veche intre timp

    Facebook Like Thumbnail – Sets the first image of the post as the thumbnail which shows up on FB like and share

    RO Slugs – Converteşte diacriticele din titlul postărilor în litere latine pentru a înfrumuseța link-urile

    Favicon Manager, NextGEN Gallery, AddToAny: Share/Bookmark/Email Buttons, qTranslate si Global Hide/Remove Admin Bar Plugin. 🙂

  4. @Titus Pe majoritatea le folosesc si eu (Akismet , All in one SEO,Wp-Polls, Contact Form 7 ,)
    Dar pentru social sharing and networks recunosc ca la inceput aveam fb like button si tweetmeme , dar am renuntat si acum sunt pe shareaholic si pt retelele sociale am social media widget care e super simplu

  5. @radu si foloseste lumea shareholic mai usor decat butoanele astea pe care le am eu?

  6. Depinde de caz.

    Cazul preferat, pe cele facute de mine: SEO de la Yoast si Contact Form 7 cu cateva addonuri si restul fac eu in tema WorPress creata.

    Cazul general, pe langa precedentele, Google Analytics de la yoast, Q and A, WordPress Video Plugin, MapPress Easy Google Maps si alte cateva, depinde de clienti.

  7. Salut,
    am instalat un plug in cu Facebook like button dar nu primesc notificari pe contul FB pt cei care dau like paginii, desi am bagat id numeric. Imi poti recomanda un like button cu poze si notificari pe Fb caci nubstiu cine da like la pagina. Mersi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *