Frica de dentist, bat-o vina!

Săptămâna trecută am făcut, poate, cel mai mare pas din ultimii 10 ani, în materie de îngrijirea dinților proprii. Mi-am făcut curaj și, la invitația lui Doru, am mers într-o vizită la cel mai bun cabinet dentar din București. Bine, n-am fost la sediul lor pentru adulți, am fost la clinica pentru copii, însă tot am încăput în scaun.

Dar să povestesc un pic premisele. Relația mea cu dentiștii s-a stricat în Baia Mare, când am dat doar peste torționari incompetenți, care m-au făcut, de mic copil, să sufăr pe scaunul de tortură, să tremur de frică la auzul frezei sau a celuilalt aparat, pe care nu îl mai identific. Tot in cauza lor am reușit să asociez orice miros de cabinet dentar cu dureri enervant de bine sădite în mintea mea. Rezultatul a fost o absență din peisaj, de vreo 10 ani.

Anul ăsta, coincidental sau nu, am decis că trebuie să merg, cel puțin să văd ce e de făcut, în ce stare sunt dinții mei. Nu-s nici fumător înrăit, nici cafegiu(peste 3/zi), așa că n-aveam teoretic de ce să mă tem, mai ales că pe dinți mă spăl des și constant.

Revenind la povestea de săptămâna trecută, am ajuns pe la un 7, la cabinetul DentEstet, unde mai erau Alex Negrea, Ciubotaru, Augustin, Auraș, Ana Matei și, desigur, Doru Panaitescu, alături de Catrinel și Erika, de la DentEstet. Inițial, mă așteptam să ne facă o prezentare de companie, ceva prezentare de servicii, când colo ne-au întâmpinat cu sucuri, ronțănele și glumele lui Doru, respectiv poveștile despre albine ale lui Augustin.

În toată tevatura asta, la un moment dat, m-au luat la detartraj. Reamintesc faptul că nu fusesem de muuult la dentist, așa că m-am tot scuzat și codit. Până la urmă, am ajuns sus, pe scaun, după ce le-am scris fișa.

Ei, acolo a început distracția – mi-au dat jos tot tatrul acumulat istoric, mi-au făcut airflow, mi-au făcut periaj și, la final, rezultatul m-am uluit. Nu îmi mai văzusem dinții așa de albi. A durat cam o oră și, cu anestezie locală, a durut foarte foarte puțin. Totuși, trebuie să menționez că durează vreo 2 zile până se reface complet gingia, dacă ai urme istorice, ca mine. La final, mi-au făcut și evaluarea șantierului oral, iar concluzia a fost una surprinzător de bună – am doar câteva lucrări de făcut, la niște măsele, plus aparat dentar.

Mulțumesc, Dentestet și ne vedem în săptămânile următoare, ca să continuăm treaba începută. Vi-i recomand, mai ales dacă aveți frică de dentist.

p.s. au wireless neparolat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *