Ghid de live blogging pentru participantul la evenimente

Una din chestiile la care mă pricep cel mai bine este live blogging-ul. Cine a citit categoria Live Blog de aici știe, cine nu, poate să o citească și să vadă cam care e stilul în care scriu eu de la evenimente. Mulți mă întrebă cum reușesc. Treaba nu e chiar atât de complicată pe cât pare și pentru ea ai nevoie de un pic de atenție distributivă – să poți să urmărești vorbitorul și întrebările, în timp ce procesezi mesajele și le scrii pe blog.

Înainte de fiecare eveniment, stau măcar 10-15 minute să îmi fac documentarea și să văd cine vine, despre ce vorbește, ce ar trebui să spună, poate salvez și o fotografie pentru articol. De obicei, chestia asta mă ajută să fac mai repede conexiunile în timpul conferinței și nu mai pierd timpul ca să înțeleg despre ce e vorba. Încep să scriu direct.

Când scriu despre un anumit subiect pe care îl abordează vorbitorul, trec dincolo de datele pe care le dă(pe care dacă le ratez, pot să le iau de pe Twitter) și intru într-o mică analiză. E mult mai valoros să scriu pe blog o opinie de-a mea legată de informațiile pe care le-a dat invitatul, în loc să mă apuc să dactilografiez evenimentul.

După fiecare subiect abordat, încerc să formulez și câte o mică concluzie, să ofer o utilitate pentru cei care nu au participat la eveniment, dar vor să folosească informațiile respective în business. Simt că așa se completează experiența pe care o ofer pe blog și lasă lucrurile mai bine înțelese.

Promovez între timp, pe Twitter, fiecare update important al articolului de live blogging, pentru că e important ca urmăritorii să vadă că încă scriu, mai ales dacă nu sunt obișnuiți cu stilul meu de a face live blog.

Câteva exemple: Webstock 2010 – live update, Digital Marketing Forum 2011 – live blogging, Idei de la Marketing 360 – live blogging, Orange Online MeetUp #6 – live blogging

Urmează Social Networks Conference, la care nu o să ajung, dar de la care mă aștept să citesc niște articole interesante, de la cei 5 bloggeri oficiali.

5 thoughts on “Ghid de live blogging pentru participantul la evenimente”

  1. Nu-l credeti ce zice aici, ca va spun eu ce face, in timp ce asculta ce zic vorbitori, scrie pe blog, scrie pe twitter, descarca poze si le pune in articol, raspunde la mailuri, face prezentarea lu’ sefu-su si drak stie ce mai face ca face 1000 de lucruri in acelasi timp.

    Incercati doar sa scrieti pe blog si sa ascultati ce zic vorbitorii si o sa vedeti ce simplu pare dar cat de greu e. Ei bine astea sunt doar 10% din ce face el la o conferinta.

  2. @cristian abia aștept să văd articolul

    @haotik nu-s alien, mă. Nu mai induce oamenii în eroare

  3. Ai putea să dai lecţii în domeniu şi crede-mă că niciodată nu aduc laude gratuite. Live blogging ca tine nu ştiu cine mai poate să facă în .ro. Pe bune!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *