Bucuresti Mall a găzduit azi 20 de țări într-o singură zi

Un eveniment care merită să rămână în arhivă:

Pe data de 11 martie 2012, AIESEC Bucuresti, parte a celei mai mari organizatii internationale de tineri, in colaborare cu Primaria Generala Bucuresti, a organizat evenimentul Global Village care a reunit in aceeasi locatie, Bucuresti Mall, 20 de culturi diferite, 2500 de participanti si o multime de invitati speciali.

Oferindu-le sansa de a strabate inconjurul lumii in doar cateva ore, Global Village a adus in atentia oamenilor diversitatea culturala si frumusetea interactiunii internationale. Pe parcursul intregii zile, Global Village a gazduit 2500 de oameni care au vizitat cele 20 de standuri, avand ocazia sa participe la un concurs pus la bataie de agentia Zip Travel. Astfel, 500 de oameni au luat parte la tombola ce a avut ca premii patru excursii: doua in Praga, una in Istanbul si una in Budapesta. Participantii la competitie au primit un pasaport virtual pe care trebuia sa-l vizeze fiecare din internationalii prezenti la eveniment, in urma unor intrebari de cultura generala despre fiecare tara in parte.

In urma extragerilor, Ciurea Bianca, Huzum Madalina, Anahene Catalina si Spiridon Alexandru au castigat una dintre cele 4 excursii. Totodata, Stere Ane-Mari, Robu Alexandra si Ruse Adelaide au castigat premii din partea Elefant.ro si din partea Ambasadei Indoneziei.

Intregul eveniment a fost moderat de catre portughezul Marco Silva si Elena Marineci, fondator “Life after Work”. Agenda a cuprins mai multe momente artistice, vizitatorii au avut prilejul de a descoperi indeaproape o lume a diversitatii, au relationat cu internationalii din cele 4 continente si au degustat la propriu cate putin din fiecare cultura in parte. Vizitatorii au fost intampinati de prezentatori cu traditionalul dans romanesc realizat de ansamblul popular Doina al Casei de Cultura a Studentilor.

Capitolul gastronomie a fost unul foarte variat, cei prezenti la eveniment avand ocazia de a degusta o varietate de mancaruri traditionale, de la renumitul sushi japonez pana la feijado, un preparat pe baza de fasole specific Braziliei si de asemenea o varietate de preparate puse la dispozitie de Ambasada Emiratelor Arabe Unite si Egipt.

Un rol important in crearea unui eveniment plin de joc si culoare l-au avut copiii invitati. Astfel, putem aminti de formatia ContraPunct care a cantat in mai multe limbi straine, copiii din Comunitatea Ciocanesti care au dansat dansuri specifice culturii tiganesti si cei de la Fundatia Sf.Dimitrie care au incantat publicul cu energia lor.

Cultura chinezo-vietnameza a fost reprezentata artistic printr-o demonstratie de KWAN KI DO. Acest moment de arte martiale a fost sustinut de catre Clubul Sportiv Tho. Cei mai curajosi dintre vizitatori s-au supus provocarii si au participat la un curs interactiv dans oriental si salsa. Momentul a fost sustinut Ambasadei Egiptului si de Scoala de dans Cellina.

In continuarea programului artistic international, Ambasada Indoneziei a sustinut un spectacol inedit de 50 de minute, imbinand instrumente muzicale traditionale cu cele moderne, iar Ambasada Emiratelor Arabe Unite a realizat o prezentare de moda plina de culoare si mister.

Acest festival al culturilor le-a oferit participantilor posibilitatea de a intra in contact cu trainerii internationali veniti pentru proiectele AIESEC si de a depasi bariera interculturala existenta la nivel mondial. De asemenea, participantii au avut posibilitatea de a invata lucruri noi despre cele 20 de culturi prezente in cadrul evenimentului intr-un mediu plin de culoare, joc si interactivitate.

AIESEC reprezintă cea mai mare organizaţie de tineri la nivel internaţional, fiind prezentă în 110 ţări şi teritorii şi având o istorie de 64 de ani în dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor. Organizaţia oferă o experienţă de dezvoltare inedită bazată pe 16.000 de oportunităţi de leadership, 15.000 de posibilităţi de internshipuri internationale, platforme virtuale şi activităţi de învăţare în cadrul unui mediu internaţional. Prezenţa AIESEC în România s-a făcut remarcată timp de 22 ani, fiind prezenta azi  într-un număr de 15 oraşe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *