Spiderman 3D (2012) – versiunea IMAX

Marți seară am fost la avanpremiera Spiderman în format 3D. Înainte să vorbesc despre experiența filmului(pentru care mă înclin și mulțumesc din nou Cinema City, InterCom Film Distribution, precum și Oxygen PR), merită să învățăm puțină istorie.

Spiderman(Peter Parker) a fost creat în August 1962, acum 50 de ani, într-o bandă desenată apărută pentru prima dată în numărul 15 al revistei Amazing Fantasy. Autorii lui sunt Stan Lee și Steve Dikto, pentru Marvel Comics, cel puțin așa susține Wikipedia, totuși, fără surse. Găsim revista originală pe site-ul Marvel, iar coperta am luat-o și pe blog.

Povestea nu e prea mult schimbată față de celelalte filme. Deși actorul principal, precum și fata sunt proaspeți(acțiunea se întâmplă în liceu), tot moare unchiul Ben din cauza lui, tot există un monstru rău care trebuie oprit, tot OSCORP(orația) e de vină pentru tot răul din lume, poliția tot incompetentă este, iar cei doi trăiesc o iubire imposibilă chiar și la final, deci în trend cu ce s-a tot promovat prin Twilight-uri. Dincolo de storyline-ul clasic și ușor de urmărit, filmul în format 3D e foarte mișto de văzut la IMAX pentru salturile pe care le face Peter prin New York, arhitectura impresionantă, efectele speciale și dinamica lor.

Elementul extra pe care îl introduce filmul 3D este prologul în care apar părinții lui Peter și secretele tatălui lui(pentru care a și murit), iar Gwen e mult mai mișto decât Mary Jane.

E în cinematografe din 13 Iulie.

One thought on “Spiderman 3D (2012) – versiunea IMAX”

  1. Cred ca trebuie sa te gandesti ca foarte multe din ideile pentru un film bun s-au uzat in timp. Aproximativ toti producatorii cauta sa faca ceva comercial care sa aiba succes si in acelasi timp sa-i imbine o idee noua. De cativa ani am vazut unele filme low budget care mi s-au parut mult mai interesante si captivante din punct de vedere al povesti decat un film comercial de la Hollywood.
    In chimb mai rar vezi un film cu mai multe parti in care ultima parte sa aiba un succes mai mare decat prima. Pai, sa fim seriosi , se compara Lord of the rings cu Spiderman? Nu chiar .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *