Despre importanța facultății și cum să te asiguri că ești angajabil

Am scris acum mulți ani despre calvarul prin care am trecut încercând să mă transfer de la o facultate la alta, în încercarea de a salva niște credite din timpul petrecut în ASE.

N-am reușit și, la vremea aia, mi s-a părut catastrofal.

N-a fost.

La nici o lună după ce am început să intervievez fără o facultate terminată, aveam deja job pe carte de muncă, plus o tonă de proiecte freelance în timp ce mă apucam de a doua facultate. De data asta am zis că nu îmi mai pierd vremea la zi și am făcut la ID.

Uitându-mă înapoi, acum și ca angajator și ca fost angajat, nu prea are importanță ce facultate termini, cât timp găsești ceva ce îți place să faci și care are sens în piața muncii.

Angajatorii caută persoane care știu să ducă proiecte până la capăt, nu elevi cu nota 10 care nu știu să rezolve probleme spontan.

Pentru cine citește articolul acesta, sfatul meu este să încerci lucruri noi – ONG-uri studențești, internship-uri, orice proiect independent de facultate în care încerci să faci ceva nou.

Scrie, vinde, promovează, fă gestiune, contabilitate, rapoarte, programează un soft, un website, orice are sens pentru tine.

Mi-a mers bine.

Photo by Guillaume de Germain on Unsplash

2 thoughts on “Despre importanța facultății și cum să te asiguri că ești angajabil”

  1. Felicitari pentru curajul si forta ta de a te transfera de la o facultate la alta pentru a salva cea mai scumpa comoara – timpul. Aici am invatat ca este important sa vedeti lucrurile prin perspectiva piatei muncii, in asa fel incat sa va valorificati cunostintele. Sper ca acest articol va ajuta multi oameni sa isi gaseasca calea spre succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *