Am PR 3 de la Google

Acum cateva zile, Google a facut update de PR Rating.

Ce inseamna PR?

Page rank = algoritm de analiza a link-urilor care atribuie o importanta numerica fiecarui element care face parte dintr-un set de documente interconectate. Google interpreteaza un link de pe o pagina oarecare spre o alta ca un vot pentru cea de-a doua. Insa Google este atent nu numai la cantitatea voturilor, sau link-urilor pe care o pagina le primeste, el analizeaza si pagina de pe care este trimis votul. Voturile care vin de pe pagini importante conteaza mai mult si astfel ajuta la formarea de alte pagini importante.

Cele mai populare site-uri web au Page-rank 10(ex: Yahoo, Google) iar cele mai putin populare au page-rank 0. Reprezentantul Google Matt Cutts a indicat public faptul ca Toolbar-ul Page-Rank se actualizeaza odata la aproximativ 3 luni.

Formula de calculare al Page Rank-ului ar fi:

PR(A) = (1-d) + d (PR(T1)/C(T1) + … + PR(Tn)/C(Tn))

In care:

* PR(Tn) – orice pagina are o notiune a propriei importante/relevante. Aceasta este “PR(T1)” pentru prima pagina continuand pana la “PR(Tn)” pentru ultima pagina.
* C(Tn) – Fiecare pagina imparte propriul vot catre toate link-urile ce ies din aceasta pagina. Indicele sau numarul acestor link-uri pentru prima pagina este “C(T1)” si “C(Tn)” pentru pagina “n” in continuare pentru toate paginile.
* PR(Tn)/C(Tn) – In cazul in care pagina noastra A detine un link catre ea (backlink) “n”, impartirea votului paginii A va primi propriul indice “PR(Tn)/C(Tn)”
* d(… – Toate aceste parti de vot sint adunate dar pentru a opri influienta pentru celelalte pagini , acest vot este “aruncat/ignorat” prin inmultirea cu 0.85 (factorul “d”)
* (1 – d) – Indicele (1 – d) de la inceput, e pentru probabilitatea matematica, astfel incat pentru “suma tuturor paginilor Page Rank-urile sa fie unul”: se adauga la indicile “pierdut” de catre d(….

Deasemenea inseamna ca in cazul in care o pagina nu are link-uri catre ea (nu are backlinks) aceasta va primi un procent scazut de PR de 0.15 ( 1 – 0.85).
Pe scurt Page Rank-ul ar putea fi calculat ca fiind, 0.85 inmultit cu Page Rank-ul paginii respective si impartit la numarul de link-uri de pe pagina.
(via seo-point.com)

Singurul meu sfat pentru Google PR mare e sa scrieti mult, de calitate, comentati inteligent pe blogurile cu PR mare, participati la un concurs sau doua de bloguri, luati linkuri si inca o data nu uitati sa scrieti.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *