EMag ProfitShare

Probabil ca v-ati intrebat de ce am relcame de la Emag.ro pe tot blogul meu.

Am facut in ultima vreme niste experimente de conversie si de trafic, cu banner sus si in lateral. Intradevara e foarte eficient sa ai un leaderboard foarte mare si frumos, insa sperie din trafic, am avut o scadere de 10% dupa ce am pus leaderboardul Emag, desi a colectat clickuri.

L-am eliminat si acum vad cum traficul imi urca iar.

Cat despre Program in sine:

Despre marketing-ul afiliat

Marketing-ul afiliat este un instrument de marketing bazat pe performanta. Acesta presupune existenta a trei parti: Furnizor, Afiliat si Utilizator. Furnizorul este cel care solicita promovarea produselor/serviciilor sale. Afiliatul este deobicei cel care detine unul sau mai multe site-uri pe internet. Utilizatorul este cel care ajunge pe site-ul furnizorului prin intermediul unuia dintre site-urile afiliatului, si face o actiune pe site-ul furnizorului. Actiunea poate sa reprezinte o comanda, inscriere, abonare sau pur si simplu o vizita.

Cum functioneaza

Afiliatul are la dispozitie un set de instrumente de promovare a produselor/serviciilor furnizorului. Utilizand aceste instrumente de promovare, afiliatul directioneaza vizitatorii site-ului sau catre site-ul furnizorului. In momentul in care utilizatorul ajunge pe site-ul furnizorului prin metoda descrisa anterior, in browserul utilizatorului se plaseaza un cookie ce contine informatii despre redirectionarea respectiva. Daca in perioada de comisionare, utilizatorul face o actiune pe site-ul furnizorului, afiliatul primeste un comision.

Practic pentru fiecare vanzare, afiliatul primeste 3% din tranzactie.

Totul e frumos, legal, usor de folosit, fara contracte complicate, PFA-uri sau alte alergaturi sa gasesti oameni care sa posteze bannere pe site-ul tau.

Interesant,nu?

Totul e sa dea si click lumea pe ele 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *