Mugur va vorbi la TEDx Bucharest

Pe parcursul următoarelor zile, voi publica pe blog mai multe poveşti despre oamenii care vor veni să vorbească la TEDx Bucharest pe 16 Octombrie, la Centrul Naţional Al Dansului. 🙂

Am scris un articol anterior despre ce este TEDx in Bucuresti. Citeşte-l dacă vrei să afli mai multe. Tot de acolo poţi să afli cum poţi să ne ajuţi(bannere de susţinere, concursul, promovare pe blog, etc)

Revenind însă la ce vroiam să zic, azi vă las în compania lui Mugur Ciumăgeanu, aşa cum a fost văzut prin ochii Alexandrei Dinu, parte a echipei de organizare TEDx Bucharest.

Intr-o zi am invatat despre beneficiile imbratisarilor pe care le primesti pe parcursul unei zile: cu cat mai multe = cu atat mai fericit si mai sanatos vei fi! Pe langa statistici, mai uimitor a fost sa vad un om care practica aceasta invatatura, in fiecare zi, cu fiecare om pe care-l intalneste, chiar daca abia l-a cunoscut.

Asa l-am cunoscut pe Mugur.

Mugur Ciumăgeanu

Fiind presati de un deadline, am trecut la o discutie serioasa despre cele mai bune metode de a face o asa-zisa, simpla tabara de vara, cea mai buna si mai eficienta experienta de crestere a stimei de sine pentru 400 de copii de etnie roma. Si asa a pornit totul.

E o vorba cum ca cel mai bine poti ajunge sa cunosti pe cineva calatorind alaturi de el. Ei bine, pot spune cu siguranta, ca am avut ocazia sa-l cunosc mai bine pe Mugur in 2 saptamani de tabara, dar nu cred ca voi inceta vreodata sa fiu surprinsa de fiecare data cand il vad. Ce stiu cu siguranta, e ca oricand il intalnesc voi primi cel putin o mostra din energia sa calda si entuziasmul ca de copil. Si totusi, cu un umor autentic, iti va spune cateva invataturi cheie despre viata, de obicei punand intr-o lumina cu totul noua ceea ce poate ai fi crezut despre oameni.

Acelasi entuziasm am fost bucuroasa sa-l observ si cand l-am invitat sa tina un discurs la TEDxBucharest. A fost ca si cum i-as fi dat terenul de joaca de care avea nevoie…pentru a ne spune cele mai revolutionare idei ale lui despre cum poti schimba, cu adevarat, o institutie. Ce iti pot spune cu siguranta e ca intoarce pe dos ideile de “bun simt”, cu solutii nu chiar asa de neobisnuite. Cred ca e o idee chiar ca el: un om care a spus nu unui sistem neprietenos si care simte ca poate face mai multe din exterior.

Cel putin, asta-i viziunea mea. A ta?

Mugur Ciumăgeanu are 38 de ani, are licenţă în psihologie şi în medicină generală, urmate la Timişoara, studii postuniversitare în antropologie şi psihopatologie, la Universitatea Pierre şi Marie Curie, Paris VI, dar şi în psihopatologie, psihanaliză şi semiologie, urmate la Universitatea Denis Diderot, Paris VII, şi un doctorat în psihiatrie.

E vicepreşedintele Asociaţiei Române de Psihiatrie Comunitară şi face training cu psihoterapeuţii specializaţi în terapie comportamentală.

Bun, acum dacă vrei să îl cunoşti pe Mugur, hai la TEDxBucharest. Trimite-ne o idee extraordinară până la începutul lui Octombrie şi dacă ne-ai convins, te chemăm la TEDx 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *