9/11 – au trecut 8 ani

Azi este ziua de 11 Septembrie, ziua în care, acum 8 ani, în 2001, unii spun că ar fi început căderea imperiului american, iar alții că ar fi pornit războiul pentru petrolul Orientului Mijlociu.

Oricare ar fi motivele, las geopolitica la o parte si mă întorc spre social media puțin.

Social media în 2001 era foarte slab reprezentată și informațiile se obțineau destul de greu, mai degrabă prin presă decât prin canale alternative. Blogger era abia la început, se mai foloseau masiv chatrooms, mIRC şi alte nebunii de genul, nu exista Facebook, Twitter, Youtube, Vimeo, Digg, etc.
Îmi amintesc de 11 Septembrie 2001 sa 9/11 că priveam o etapă din turul Spaniei atunci, printre ultimele zile de vacanță înainte de liceu. Am aflat de atentate prin comentatorii etapei de ciclism, care spuneau ca se ridicase un nor mare de fum deasupra New York și că un avion se ciocnise cu unul din turnurile gemene. M-am mutat atunci pe Euronews, un am fost martor și la a doua lovire, precum și la prăbușiri. Era sinistru să vezi cum clădirilea alea două uriaşe se prăbuşeau over and over again pe toate posturile tv, timp de mai multe zile…

Pe vremea aia nu scriam pe blog, iar  reacțiile oamenilor erau limitate la ce transmitea mass media de la fața locului.

Cum ar fi arătat un clip pe Youtube cu haosul din clădiri, filmat cu un telefon cu cameră?

Ce ar fi scris pe Twitter oamenii din avion, văzând apropierea de clădiri și știind că se vor lovi de ele?

Ce poze ar fi fost puse pe Flickr atunci?

Unii spun că ar fi o conspiraţie globală, cu dovezi în Microsoft Word – dacă introduci numărul zborului care a lovit unul din turnuri : Q33 NY, măreşti fontul la 48 şi transformi în Wingdings, obţii ceva foarte interesant:

q33ny

Asta s-ar traduce: ”Un avion şi cele 2 turnuri va aduce moarte în ţara evreilor”- simbolistic vorbind :>

Dacă vreţi, puteţi să vizitaţi memorialul online aici, pentru că alte discuţii majore nu se mai poartă la ora actuală. O fi uitat lumea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *